“Volem transmetre consciència per a construir una altra realitat” entrevista a Malson

Compra a Dues Tasses

"Volem transmetre conciència per a poder eixir d’aquest malson i construïr una altra realitat" entrevista a Malson

L’estil de Malson versa entre el punk- rock melòdic, el hard-rock i el metall. Les seues lletres, escrites en castellà i valencià indistintament, difonen un missatge contundent i crític amb els problemes socials, polítics i econòmics actuals.Els colivencs començaran amb la gravació de “Vigília” el pròxim mes de desembre a Astúries, als estudis “OVNI Studios” de Pablo Martínez, cantant del grup Desakato.

visita Vi Natural

Com començareu amb el grup?

Andreu: Malson naix al concert solidari pel Sàhara, després d’una separació i alguns canvis en la formació i l’estil.

Per què Malson?

Óscar: Malson és un paral·lelisme amb la realitat actual. Un malson. Amb el nostre missatge volem transmetre consciència per a poder eixir d’aquest malson i construir una altra realitat.

De quins grups proveniu?

Óscar:  Duc des dels 13 anys en el món del Rock. Vaig començar amb Ignacio en Crisis Nerviosa, després en Esquinazo i finalment en Kelesden durant 5 anys.

Andreu: Vaig començar amb Narcótico i després en Malson.

Patxi: Primer amb Esquinazo, i després ja vaig començar amb Malson.

Nacho: Vaig començar en un grup de versions de Rock internacional, després un de Metal amb Ebola, d’indie amb Roy Sullivan… pegant voltes fins aplegar a Malson.

Ignacio: Com diu Óscar, amb ell en Crisis Nerviosa, després a un grup d’ska i reggae i finalment amb Malson.

Rubén: La meua carrera és més curta. Vaig començar fa 4 anys a tocar la guitarra amb El Gos Mussaranya i des de fa un mes amb Malson el baix.

Quin missatge voleu transmetre?

Oscar: Un missatge dur i contundent. Crítica i consciència social de forma clara i forta.

Com definirieu el vostre estil musical?

Nacho: És una barreja estranya. Cadascú aporta les seues influències. Una cançó pot tindre des de passatges punk-rock, metal, fins a stoner o un poc d’indie.

Quins grups us han deixat una empremta?

Nacho: Dons per exemple, ací de la zona Fuckop Family. De Rock Internacional grups com Rage Against the Machine o Ass I Lay Dying o estatals com Desakato, Habeas Corpus, Disidencia, que són del nostre poble, o Kelesden, una influència innegable.

Rubén, Ignacio i Nacho, del grup Malson

Quin significat té el nom del disc, Vigília?

Andreu: Té bastant relació amb el nom del grup, Malson. És l’actitud que li cal a la gent, que estiga més desperta per a intentar canviar el malson que vivim.

Com us decidiu per finançar-lo amb el micromecenatge?

Nacho: Vam estar treballant en les noves cançons i vam veure que no teníem suficient per a gravar el disc. Vam decidir apostar pel micromecenatge, ja no sols per poder gravar-lo, sinó també per la major difusió a les xarxes socials, blogs i webs que ofereix aquest sistema.

Creieu que Vigília compta amb els ingredients necessaris per a ser un disc amb éxit?

Óscar: Pensem que sí. Sinó no estariem emprenent aquest projecte. Realment al final és com tot: nosaltres estem fent la música que ens agrada, el missatge que ens agrada, de la forma que volem… no ens fixem amb el que el públic demana, no és una música comercial i en som conscients. Però el que volem és fer aquest estil de missatge. Estem treballant dur, i estem molt contents amb la feina feta. Tenim esperances amb el dis, perquè al final, quan un fa el que li agrada, i surten les coses com es vol, realment la satisfacció ja la tenim.

Aneu a comptar amb la col·laboració de Pablo Martínez, cantant de Desakato, com a productor del vostre disc. Que us porta a escollir aquesta figura com a recolzament?

Ignacio: Gravar amb ell és una oportunitat molt bona perquè és un grup referent per a nosaltres i ens ha influenciat molt. Ens va oferir el seu estudi a Astúries i ens va presentar un projecte dins de les nostres possibilitats. Pensem que els nostres temes, amb la seua producció, li pot ajudar a traure-li tot el suc a les cançons.

Que espereu del viatge a Astúries? Esteu il·lusionats amb ell?

Patxi: Estem il·lusionats, però anem a gravar, no de vacances. L’ajuda de Pablo ens vindrà molt bé per acabar els temes i completar-los.

Tindrà alguna sorpresa el disc?

Óscar: El disc tindrà alguna sorpresa. El qui ens conega, poca sorpresa s’endurà, perquè sap l’estil que fem i el que volem transmetre. Però sí que es veritat que hi haurà una novetat important: per als qui coneguen el nostre anterior grup Kelesden, hem fet una cançó del darrer disc “Un fil de llum” interpretada amb el so i l’estil d’ara.

Quan sortirà a la llum el disc?

Rubén: Encara no tenim dates exactes, però esperem que estiga per a març, amb un concert de presentació a Onil.

Teniu algun concert abans de traure Vigília?

Nacho: No entrarà dins de la gira del nou disc, però farem un anys més el concert solidari amb el Sàhara a Castalla (febrer). Ja estem buscant també concerts per a la gira arreu de les comarques.

Óscar: Aprofitem per enviar una salutació a Cecílio i agrair-li la seua feina amb el Sàhara.

 

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

1 × five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.