22.1 C
Alcoi
Dimecres, 17 juliol 2024

Esdeveniments a: Benasau

Actualment no hi ha esdeveniments en Benasau.

No obstant, et convidem a visitar i estimar Benasau i a navegar per les mil i una meravelles de Diània.

Benasau, a recer de la Serrella

L’acollidor poble de Benasau és un dels punts de sortida direcció a una de les Meravelles de Diània de Joan Pellicer: les agulles de la Serrella o “Frares” de la Serrella. “Serra de pics i precipicis, de runars i cantalars, de penyes i cims..” en paraules de l’etnobotànic.

Benasau Esglesia
Església de Benasau

Què visitar en Benasau?

A Benasau podeu visitar l’Església de Sant Pere, la Torre del Palau dels Barons de Finestrat (Declarat Bé d’Interés Cultural) o l’Ermita de Santa Maria dels Àngels, ubicada en Ares del Bosc. També podeu visitar el llavador i el Pont Romà d’Ares del Bosc. Al seu terme naix el Riu Frainós.

Font de l'Ullet de Benasau

Senderisme en Benasau

Situat a les faldes de la Serrella, Benasau és un punt de sortida excel·lent per a realitzar infinitat de rutes per aquesta muntanya i altres paratges propers.

Podeu fer una bonica ruta pel Cim del Recingle, la Penya de L’Heura i visitar els Frares de la Serrella. Podeu veure la ruta al següent enllaç. Si sou molt agosarats, podeu fer aquesta espectacular travessia per tota la Serrella i La Xortà, de Benasau a Bolulla.

Si no voleu crispar pels penya-segats de la Serrella, també n’hi ha una preciosa ruta pels 5 pobles que banya el Riu Frainós.

Festes a Benasau

Les festes de Benasau se celebren a mitjan agost, tot i que durant tot el mes hi ha activitats de tota classe: concerts, contacontes, processons, jocs, dinars i sopars de germanor, pilota valenciana, cinema o orquestres. Els actes es fan també a Ares del Bosc, el poble que forma part de Benasau.

De les festes Patronals en Honor a Sant Joaquim de Benasau, cal destacar el dia de La Pericana. Un sopar popular a la fresca on s’aplega tot el poble i també veïnes i veïns dels pobles del voltant. Degusten aquest plat a ritme de dolçaina i tabal, una picaeta, i moltes ganes de festa.

Però la Pericana no és la que esteu imaginant! Tot i ser un dels plats diànics per excel·lència, en Benasau la pericana és un plat de cullera, amb cigrons, bacallà i pimentó.

On dormir i menjar en Benasau

El restaurant Nou Serrella és un dels més populars per menjar en Benasau.

A Benasau podeu dormir en una casa rural fantàstica com és la “Casa dels Mestres“, ubicada en Ares del Bosc.  Una casa que, com el seu nom indica, era on vivien antigament els mestres del municipi.  També en Ares del Bosc podeu relaxar-vos i gaudir d’un cap de setmana de llum i muntanya en la casa rural La Caseta de La Llum.