Les Festes d’Hivern d’Ibi, cancel·lades per la Covid-19

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

Pràcticament la totalitat d’actes, incloent danses, enfarinats i tapats, queden anul·lades per la pandèmia.

“No es podrà caminar pel sol, ni per l’ombra, ni pel carrer….”

I enguany així és. Com un pronòstic fatal, les tradicionals Festes d’Hivern d’Ibi, declarades Bé d’Interés Turístic Autonòmic en 2009, han estat suspeses  a causa del coronavirus. En 2020 no es podrà caminar pel sol, ni per l’ombra, ni pel carrer… ni n’hi haurà multes per a qui ho faça.

El Grup de Danses d’Ibi, els organitzadors de les Festes d’Hivern, celebraven aquest 2020 el seu 75 aniversari.  Unes noces de platí que no s’han pogut portar a terme degut a la pandèmia. Per a no passar un any en blanc, el grup ha decidit fer un reportatge en vídeo per repassar la seua història durant aquestos 75 anys, i que començà a enregistrar-se fa uns dies.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Les Festes d’Hivern d’Ibi comencen cada any pel  mes de desembre amb el Pregó i la presentació del llibre Enfarina’t. Seguidament se celebra Santa Llúcia amb carreres a l’ermita que porta el seu nom, on es llancen dolços i llepolies. Aquest dia es fa la proclamació dels Reis de les Danses (Casats i Fadrins). Del 27 al 30 de desembre tenen lloc els dies més característics d’aquesta festa. El dia 27 a la nit, els Amantats fan els seus bàndols, amb l’actualitat de l’any en clau satírica i a l’endemà els Enfarinats prenen el poder del poble. Tot seguit, té lloc la cruenta batalla amb l’Oposició, possiblement l’acte més popular arreu del món. No poden faltar les danses al carrer, amb els tapats, i el preciós Ball del Virrei.  Unes festes úniques, internacionals i d’obligada visita per a tots els qui estimen la cultura de les nostres comarques.

 

 

 

 

 

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

seventeen + thirteen =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.