Entrevista a Karra-ska’l: “Tenim un nou projecte entre mans per consolidar-nos al món de la música”

IMG_8616Entrevistem a Karra-ska’l, un grup format per músics d’Alfafara, Agres, Alcoi i Cocentaina. Els de l’Alcoià i el Comtat units per fer el que més els agrada: MÚSICA. A l’entrevista ens relaten els seus inicis, experiències i propers projectes.

P: Com començàreu amb el grup?
R: Va ser fa vora 6 anys quan ens trobàvem una vesprada avorrits asseguts al parc de l’assut a Alfafara i vam decidir, donat que tots érem músics, posar-nos a treballar en alguna cosa que ens ocupara el temps lliure. Cal dir que no només va ser cosa de l’avorriment, nosaltres havíem crescut amb els grups de música que teníem al nostre voltant i que, en aquella època, començàvem a escoltar en els directes i ens entusiasmaven tant.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

1185232_305775706231193_652042991_nP: Per què Karra-ska’l?
R: Açò va ser fruit d’una votació amb tots els membres que en aquella època érem part de la formació. Va ser una nit al mateix parc on ens vam formar com a grup. Havíem de posar un nom al grup que ens representara, que no fos una simple paraula. Aleshores, en aquella època hi havien bastants grups que incloïen en el seu nom l’estil que feien. Per aquesta raó, nosaltres també ho vam fer. Encara que actualment creiem que no va ser una decisió massa encertada si que és veritat que ens agrada que ens identifiquen en una cosa com el carrascal. Com que la zona d’hombria d’Alfafara s’anomena el Carrascal, aleshores vam pensar que amb unes poques modificacions podria acomplir les dues condicions que nosaltres volíem per al nostre nom. Posteriorment a açò, quan la gent del poble d’Agres, Cocentaina o Alcoi es va adherir al grup es va convertir en el nexe d’unió entre tots nosaltres, ja que pel Carrascal hom pot accedir a qualsevol dels pobles als que pertanyem.

P: El grup està format per gent de diferents pobles… Com us vau conéixer?
R: Com funcionen les coses en aquests casos: els músics d’Alfafara i d’Agres, per la proximitat entre pobles i per pertànyer quasi tots a les respectives bandes, ens coneixíem de juntar-nos per a tocar en les festes dels voltants. En el cas dels músics d’Alcoi o Cocentaina, va ser per l’amistat amb algú del grup i perquè tots vam decidir que aquestes incorporacions ens farien créixer com a grup. Tot i això, la relació entre Agres i Alfafara no sempre ha estat bona, en les èpoques anteriors a les nostres generacions (del 80 al 95) les relacions entre aquestos dos pobles no havien estat massa bones. Actualment, però, les ganes de festa estan per damunt de qualsevol desavinença.

P: Quins son els vostres referents musicals?
R: Com totes les bandes, tenim uns grups que ens han fet voler cada cosa, la voluntat de lluita pels nostres ideals, les ganes de passar-ho bé amb la música que fem o l’elaboració i l’estil propi del grup com a banda. També hem de dir que com les persones (membres del grup) ens fem madurs a nivell personal, també ens ho fem a nivell musical i per relació directa, la nostra forma de fer musica també canvia, i els referents poden canviar un poc també. De tota manera, cal dir que és veritat que nosaltres tenim unes referències que des d’un primer moment ens han marcat alhora de treballar dia a dia. Els principals referents a nivell musical son grups com Los Fabulosos Cadillacs”, “The Skatalites”, “La BKS” la “New York Ska-jazz Ensemble” o la “Tokyo Ska Paradise Orchestra” entre altres. D’altra banda, la lluita per defendre allò que creem i el pensament crític ens l’han donat grups com “Obrint Pas”, “La Gossa Sorda” o els “Sva-Ters” entre d’altres.


P: Quins penseu que són els vostres punts forts como a grup?
R: Nosaltres creiem que el punt fort d’un grup, com és el nostre cas, sempre és el treball. És cert que també fa molt el gust i l’amor a la música, ja que això et fa en molts casos no abandonar i continuar lluitant incondicionalment per alguna cosa que no sempre et dona alegries… Però creiem que tot i tenir molt d’amor a la música i escoltar-ne de tots els tipus, el que ens fa ser com som és el treball dur i la humilitat perquè passe el que passe sempre recordarem els nostres inicis, que no van ser precisament fàcils.

P: És fàcil dur endavant un grup? Com ho feu amb èxit?
R: Hem de reconèixer que la tasca de reunir-nos tots per a un assaig, cosa que hauria de ser el més senzill, és molt complicat pel fet de ser tantes persones. A més, com que som de poble, estem clavats també en altres projectes que requereixen temps. No obstant això, sempre ens preocupem de donar facilitats a l’hora de reunir-nos, ja siga per a assajar, per a fer cançons noves o qualsevol altra cosa que hagem de tractar.

karraskal

P: Recordeu algun concert com a molt especial? Per quin motiu?
R: En realitat és difícil destacar-ne un. Encara que està clar que tocar amb els grans grups del panorama musical, als quals nosaltres també seguim, sempre és un al·licient, creiem que un dels concerts més importants va ser la final de l’Agres Musiq: ens va fer evolucionar i treballar molt per a poder guanyar. A més, gràcies al premi econòmic, vam poder entrar a l’estudi per a gravar el nostre EP.
Altres concerts que recordem amb estima són els que hem fet al bar “Les Coves”, per la bona relació amb el seu amo, Saoro (qui ens ha cuida’t com si fossem els seus fills, o inclús millor). A ell li devem gran part del que som ara mateix.

P: Quins són els vostres propers concerts?
R: Per ara no tenim cap concert programat, ja que tenim un nou projecte entre mans, amb el qual aconseguir eixa consolidació al món de la música, una consolidació que es difícil i per la qual estem treballant molt dur, per a que el nou projecte de Karra-ska’l no només ens entusiasme a nosaltres, sinó també aconseguir motivar la gent que ens ha acompanyat a tots o a algun concert i que veu en nosaltres quelcom diferent i que el fa gaudir dels directes. Dit en altres paraules, el que volem és estar a l’altura del que esperem de nosaltres!!

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.