22.3 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

Millena celebra la Festa del Xop del 7 al 9 de juliolMillena celebra la Festa del Xop del 7 al 9 de juliol

Millena, també coneguda com a Billena o Billeneta de Travadell, celebra les seues Festes Majors a l’estiu, durant la segona setmana de juliol. A més a més, hi haurà activitats culturals prèvies i posteriors als dies de festa centrals.

D’entre tots els actes, cal destacar l’anomenada “Festa del Xop”, que enguany tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol. Aquest ritual, primitiu i arcaic, s’ha mantingut viu fins als nostres dies. Maquillat de tradició religiosa i transformat pel pas del temps, cada any per aquestes dates encara podem contemplar l’ancestral tradició d’alçar el tronc d’un arbre en senyal d’unitat social, i agraïment a la mare naturalesa.

Abans, però, s’engalanaran els carrers, hi haurà cercaviles amb disfresses, actuació teatral i una ruta de contacontes, entre d’altres. Finalitzada la festa de l’arbre, el poble de Millena posa en marxa la setmana de danses, que tindrà lloc de l’11 al 15 de juliol, i finalitzarà el dissabte 16 amb una dansà plana.

A continuació, pots consultar el programa complet:

Dissabte, 1 de juliol:
10:00h: 11è Campionat de Cotos al bar de Millena.
23:00h: “Mojitada” a preus populars a la plaça i cercavila de Disfresses amenitzada per la banda de musica “El Deliri” de Gorga.
00:00h: Discomòbil. Organitzat pel col·lectiu cultural La Rabosa.

Dissabte 1 i diumenge 2 de juliol:
Acampada Aitana per la Utopia. Trobada per la unitat del territori, volem la base per la nova cultura, per un ús formatiu i natural del territori. Xarrades, jocs infantils, fireta i música. Durant la vesprada del dissabte i el mati del diumenge. Organitzat per la Federació Aitana per la Utopia.

Dilluns, 3 juliol:
19.00h: Engalanada de carrers i pintada de l’escut, es repartiran banderetes perquè pugeu col·laborar i deixar el poble bonic.

Dimarts, 4 de juliol:
19.00h: “Quin dia més divertit” a càrrec d’Espectacles David.

Dimecres, 5 de juliol:
22:00h: Sopar de cabasset a la plaça de l’Església amb l’actuació de Jazz de Silvia Peña Trio amb l’espectacle “Et Voilà!”
Dijous, 6 de juliol.
19:30h: Actuació infantil, ruta de contacontes.

Divendres, 7 de juliol:
13:00h: Volteig general de campanes i traca, “Inici de la festa”.
18:00h: Concentració a la plaça de l’Església per anar-se’n tots junts cap al riu per tallar el Xop.
1:00h: Ball a la Plaça de l’Església amb l’orquestra “THE GARAGE”

Dissabte, 8 de juliol:
8:00h: Despertà pels carrers de la vila amb trons i coets.
12:00h: Volteig general de campanes i traca per despertar a aquells que encara estiguen dormint.
13.30h: Paella gegant a la plaça de l’Església. Preus populars pel que vulga gaudir del dinar, venda de tiquets a l’Ajuntament.
20:00h: “Pujà del Xop” des de l’entrada del poble a la placeta de Sant Josep amb l’acompanyament musical de l’agrupació Musical “El Deliri” de Gorga.
1:00h: Revetlla popular a la plaça l’Església a càrrec de l’orquestra “NASHVILE”.

Diumenge, 9 de juliol:
9:00h: Despertà amb coets, volteig general de campanes i més cridà a la festa.
11:30h: Cercavila pel poble amb “El Deliri” de Gorga i l’acompanyament d’autoritats, festers i el poble en general.
13:00h: Solemne missa major en Honor al Patró Sant Josep, cantada pel “ORFEÓ MARE NOSTRUM”. Actuació subvencionada per L’Excma. Diputació Provincial d’Alacant en la “Campanya de Difusió de Música i Teatre”. Anualitat 2017.
14:00h: “Plantà del Xop” en la plaça de Sant Josep amb l’acompanyament de l’agrupació musical “El Deliri” de Gorga, autoritats civils i religioses, festers i el poble en general. Punt culminant de la Festa.
21:00h: Solemne processó en honor del Patró Sant Josep pels carrers del poble.
22:00h: Sopar de germanor veïnal a la plaça l’Església.

Dilluns, 10 de juliol:
12:00h: Solemne Missa al copatró Sant Roc.
12:30 – 14:30h: Parc infantil d’atraccions d’aigua per als més menuts a la piscina del poble, que continuarà per la vesprada de les 17:00 fins les 20:00 hores.
21:00h: Processó solemne en honor de Sant Roc pels carrers del poble.

Dimarts, 11 de juliol – Dissabte 15 de juliol
Setmana de les Danses. Des del col·lectiu cultural La rabosa s’aposta per la recuperació de les nostres tradicions, i en aquest cas de les danses tradicionals valencianes, en concret la Dansa Plana. L’activitat consisteix en quatre assajos, de 21.00h a 22.00h, de dimarts a divendres, i un ball final al voltant del xop dissabte 15 de juliol a les 21.00h, acompanyat per la Colla de dolçaines i tabals del “Mal Passet”. La indumentària per a ballar serà normal de carrer. Animem a tot el poble a participar.

Dissabte, 16 de juliol
21:00h: Dansa plana.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.