25 C
Alcoi
Divendres, 12 juliol 2024

L’intercanvi de llavors tradicionals torna a Turballos, capital de la biodiversitat agrària

L'intercanvi de llavors tradicionals torna a Turballos, capital de la biodiversitat agrària

El terme de Turballos rep l’onzena edició de l’Intercanvi de llavors tradicionals el pròxim diumenge 25 de febrer. Per a l’ocasió, s’ha organitzat una fira de la terra amb activitats culturals i lúdiques ben diverses.

El matí constarà d’una excursió sobre plantes mengívoles, el contacontes de “La Bruixa Xocolata”, a càrrec de Sílvia Colomer i, per descomptat, l’onzena edició de l’intercanvi de llavors tradicionals, a càrrec de Llavors d’ací. L’acte s’emmarca dins de les activitats de les XIV Jornades de Sostenibilitat que organitza i programa la Regidoria de Mediambient de Muro.

L’Associació “Llavors d’ací”, organitzadors de l’esdeveniment, es dedica a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària al País Valencià. Davant del perill que suposa la uniformitat de les produccions i els mercats alimentaris, i la pèrdua progressiva de les varietats més antigues, l’associació pretén revertir la situació amb programes de sensibilització. L’objectiu últim és promoure l’ús de les llavors tradicionals dins del marc de l’agricultura ecològica i, alhora, potenciar la cultura popular i les formes de cultiu local.

L'intercanvi de llavors tradicionals torna a Turballos, capital de la biodiversitat agrària

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.