22.1 C
Alcoi
Dimecres, 17 juliol 2024

Les Danses de Muro envaeixen la plaça del Palau del 13 al 17 de juny

Les Danses de Muro envaeixen la plaça del Palau del 13 al 17 de juny

Coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, els carrers de Muro i la plaça del Palau de la Senyoria s’omplen de balls tradicionals al ritme de dolçaina i tabal. Són les Danses de Muro: organitzades pel Grup de Danses Baladre i La Xafigà, se celebren del 13 al 17 de juny.

Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansada amb estructura pròpia del poble de Muro, i emparentada directament amb les dansades dels pobles adjacents.

Les danses començaran el dimarts 13 de juny. Al llarg d’aquesta setmana, les danses de Muro eixiran des de la plaça del Palau per recórrer cada dia els carrers i les pedanies de Muro amb les dansetes de carrer. S’ensenyen amb la finalitat que tothom puga ballar el dia de la festa gran, a més d’intentar fomentar l’esperit de veïnat mentre majors i xiquets.

La nit de divendres 16 de juny (primeres hores de dissabte) en acabar d’engalanar el carrer del Palau, els cants d’albaes o de ronda tornaran als carrers de Muro, encomanant-se a finestres i balcons.

La Festa Gran és el dissabte 17 de juny. La dansada que representa el poble de Muro i en què pot participar tot aquell que vulga (havent participat prèviament dels assajos i amb la indumentària tradicional) començarà des del Santíssim. A la nit, per finalitzar la festa, hi haurà un sopar de pa i porta a la plaça del Palau. En acabar, se celebrarà l’Aplec de Rondalles, en el qual poden participar tots els músics que vulguen, avisant amb antelació als organitzadors que facilitaran als participants un repertori comú per a tots i que interpretarem conjuntament.

CONSULTA ACÍ EL PROGRAMA COMPLET!

Les Danses de Muro envaeixen la plaça del Palau del 13 al 17 de juny

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.