22.1 C
Alcoi
Dimecres, 17 juliol 2024

Els Moros i Cristians envaeixen els carrers de Muro del 12 al 15 de maig

Els Moros i Cristians envaeixen els carrers de Muro del 12 al 15 de maig

La vila de Muro viu les festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats del 12 al 15 de maig.

Els actes comencen el divendres 12 de maig, amb la Vespra. Encapçalats per la Unió Musical de Muro, els músics participants de les festes iniciaran una cercavila a la Plaça del Matzem a les 20h. A la nit, es realitzarà l’Entradeta de la Vespra, a partir de les 23.30h. Tot seguit, hi haurà ball a la Plaça del Matzem de la mà del Grup Vértigo, que enceta les actuacions musicals nocturnes que formen part del FESMURO 2017. Diferents orquestres, grups de música provinents de les comarques i DJs clouran les nits de festa al poble. L’entrada a les actuacions, que s’iniciaran a partir de les 00.30h les nits de divendres a diumenge, serà gratuïta.

El dissabte 13, a partir de les 17.30h, començarà l’Entrada Mora, amb un exòtic desplegament de l’exèrcit de la Mitja Lluna, caracteritzat per la fantasia oriental, la sensualitat i la sumptuositat àrab. Finalitzat l’acte de l’entrada, es realitzarà el Passeig Cristià. A les 00.30h, Tito Pontet, King Kong Boy, i Assekes actuaran a la plaça del Matzem. A la plaça de l’Església, però, seran els DJs els protagonistes de l’oci nocturn.

El diumenge 14 els actes comencen a les 10.30h, amb l’Ofrena de Flors que el poble ofereix a la patrona de la localitat. De vesprada, l’Entrada Cristiana començarà de nou a les 17.30h: les tropes de la creu rememoraran el regnat de Jaume I. A les 22h tindrà lloc la Processó General de la Patrona de Muro, que transcorrerà pels carrers del casc antic. A les 00.30h, The Dance Crashers, l’Emperador i el DJ Santy Mataix actuaran actuaran a la plaça del Matzem.

Els actes continuen el dilluns 15, el Dia dels Trons amb l’Ambaixada del Tonell, l’Ambaixada Mora i l’Ambaixada Cristiana, a més de comptar amb una retreta.

Les festes finalitzen definitivament el cap de setmana següent, amb la Pujà de la Mare de Déu a l’ermita, tot seguit d’un gran castell de focs artificials i del traspàs de càrrecs festers per a l’any vinent.

Els Moros i Cristians envaeixen els carrers de Muro del 12 al 15 de maig
Cartell FESMURO

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.