7.3 C
Alcoi
Dijous, 29 febrer 2024

El 800 aniversari del visir Al-Azraq se celebrarà als peus del castell de Perputxent

El castell de Perputxent rep la celebració del 800 aniversari del visir Al-Azraq

Un any més, la Unió Cultural d’Amigues i Amics de la Vall de Gallinera organitza una vetllada cultural per celebrar el 800 aniversari del visir Al-Azraq. Aquesta vegada l’acte tindrà lloc als peus castell de Perputxent, a l’antiga estació de la localitat de l’Orxa.

La jornada cultural versarà al voltant de la figura d’Al-Azraq i la seua època, tot mitjançant música, poesia, xarrades i un sopar de germanor. Per a l’ocasió, participaran de l’acte l’escriptor Just Sellés, l’arqueòleg José L. Menéndez, el rapsode Joan Femenia, els cantautors Vicent Savall i Andreu Beneït, i la ballarina de dansa oriental Carla Pont

La vetllada, que tindrà lloc el pròxim dissabte 17 de juny, queda oberta a qualsevol persona que vulga participar i retre homenatge a aquest extraordinari personatge. Cadascú es procurarà el seu sopar i aigua. L’encontre s’iniciarà a les 20.30h.


Natalici del Visir Al-Azraq

Sembla poc provable que ningú puga saber mai quin dia va nàixer el visir al-Azraq, però tots aquells que s’hem preocupat per rastrejar les passes del Blau al llarg de la terra i de la Història coincidim en expressar que degué nàixer en la dècada dels anys 10 del segle XIII, açò és, entre 1210 i 1220. Per tant, en un any indeterminat d’aquesta dècada que ara vivim podrien complir-se els 800 anys del natalici del visir de La Muntanya.

Just Sellés

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.