15.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 abril 2024

Arranca la tercera edició del SENT-ME a Cocentaina

Arranca la tercera edició del SENT-ME a Cocentaina

El Simposi Encontre de Noves Tendències en Música i Educació (SENT-ME) torna a Cocentaina de l’11 al 16 de juliol.

El terme “SENT-ME” amaga un doble significat. Per descomptat, té a veure amb l’oïda, però també amb el cor. Aquest simposi-encontre reuneix professors i professionals de la música amb una alta qualificació, grups de cambra, solistes, artistes convidats i alumnes que arriben des de diferents punts de l’estat espanyol, com ara les Illes Canàries, Balears, Catalunya o Madrid, entre d’altres. Tots junts treballaran per tal d’ampliar el concepte tradicional de curs o festival musical.

El SENT-ME, segons enuncia Ignacio García Vidal “és un fòrum de debat i trobada amb persones referents en música i educació, un lloc de reflexió al voltant del rol que ocupa el músic al segle XXI”. García Vidal, nascut a Cocentaina, és director d’orquestra, a més d’un dels principals organitzadors de l’esdeveniment que treballa activament per fer que la música clàssica resulte extensible a tots els públics.  Les activitats, però, s’inicien hui amb un concert inaugural al Palau Comtal de la localitat (21h), a càrrec de l’orquestra de professors. Per a l’ocasió, interpretaran “El sueño de una noche de verano”, l’obra musical escrita pel compositor Felix Mendelssohn, basada en l’obra de teatre del cèlebre dramaturg anglés, William Shakespeare.

El Palau Comtal, així com l’auditori del Centre Cultural El Teular, la Casa de la Joventut o la Biblioteca Pública seran algunes de les localitzacions claus on es duran a terme les classes d’instruments, concerts, xarrades o encontres. En aquest sentit, i d’entre la programació de concerts nocturns, cal destacar l’obra “El amor brujo”, del compositor andalús Manuel de Falla. La cantaora flamenca Rocío Bazán i l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, sota la batuta del mestre García Vidal, seran els encarregats de fer sonar a Cocentaina una de les peces amb més renom del repertori de la Història de la Música Espanyola.

A continuació, podeu consultar totes les activitats que es duran a terme a Cocentaina al llarg d’una setmana dedicada a les tècniques instrumentas més acurades, però també al vessant més humà i pedagògic de la música.

Més informació a www.turismococentaina.com

Arranca la tercera edició del SENT-ME a Cocentaina

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

fourteen − 13 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.