La Vall de Gallinera reivindica la tasca de les dones pel 8 de març

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

El projecte de ‘Les Cures’ impregna els llavadors dels 8 pobles de La Vall amb motiu del Dia de la Dona Treballadora.

Les Cures a la Vall de Gallinera és un projecte iniciat aquest estiu, mitjançant l’entrevista a 24 dones, que obriren les seues cases i la seua memòria per contar la visió del món des de la perspectiva de les dones. Una vida enmig d’una illa entre muntanyes,  contada a través de la mirada i les vivències de les nostres àvies i mares.

D’aquelles entrevistes va sorgir la necessitat de visibilitzar l’antic ús que es feia dels nostres llavadors i de les tasques domèstiques de les dones, treballs menyspreats al llarg dels temps. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de la Vall de Gallinera vol retre un homenatge a totes aquestes dones i als llavadors, patrimoni viu dels nostres pobles.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Les veus al vídeo són de dues dones nascudes a La Carroja: la primera és de Pura, nascuda l’any 1923 i considerada la dona resident més vella de la Vall de Gallinera, i la segona és Elisa, nascuda l’any 1935.

Les imatges es poden visitar als llavadors de Benirrama, Benialí, Benissivà – Benitaia i Benissili, i aviat es col·locaran als llavadors de la Carroja, Alpatró i Llombai.

SUBSCRIU-TE A CARAMELLA

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

fourteen − 5 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.