Escola Valenciana llança una campanya solidària amb els refugiats al País Valencià

Escola Valenciana llança una campanya solidària amb els refugiats al País Valencià
Compra a Dues Tasses

Sota el lema ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, Escola Valenciana llança la novena edició de la campanya escolar de sensibilització. Els fons recaptats es destinaran a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, (CEAR PV), amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra.

El nombre de persones que s’han vist forçades a abandonar les seues cases augmenta a un ritme vertiginós segons passen els anys. Al 2014 es va produir a Europa la crisi migratòria i humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial: més de 65 milions de persones patiren la cruesa d’haver de fugir dels seus països. Els dos últims anys la Mediterrània s’ha convertit en una gran fossa comuna. Vora 6.800 persones, segons dades d’ACNUR, han perdut la vida tractant de fugir de la guerra i la misèria. A causa de la situació crítica que pateixen els refugiats i les refugiades i l’escassetat de recursos econòmics, humans, sanitaris, dels quals disposen els centres d’acollida, Escola Valenciana incideix de nou en aquest drama per ajudar-los a continuar endavant.

Així, l’entitat cívica ha volgut comptar amb CEAR PV, una entitat que ofereix atenció directa i integral a les persones refugiades des de diversos àmbits: l’acolliment, la inserció laboral i l’atenció psicosocial, la defensa jurídica i la denúncia, per a avançar en el reconeixement dels seus drets.

visita Vi Natural

Per un món més just

Els xiquets i les xiquetes que vulguen ajudar les persones refugiades al País Valencià, sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària i enfortiran els valors de convivència, educació per a la pau, la llibertat, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just. La campanya estarà activa fins al 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, CEAR PV, a través d’Escola Valenciana, posa a l’abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l’aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció. Es tracta d’acostar a l’estudiantat la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià. L’anterior campanya solidària que promogué Escola Valenciana es va adreçar a ACNUR, concretament a als refugiats sirians, i va aconseguir recaptar un fons de 14.073 € gràcies a la implicació de les escoles valencianes en el foment de l’ajuda humanitària.

Els centres educatius interessats a participar en “Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià” cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu escola.v@fev.org o al telèfon 96 347 27 83.

Escola Valenciana llança una campanya solidària amb els refugiats al País ValenciàEls centres d’acollida

CEAR PV treballa sota dos eixos fonamentals: d’una banda, la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables, les persones amb necessitat de protecció internacional o en risc d’exclusió social i, d’altra banda, treballa per afavorir els processos d’integració social d’aquestes persones al País Valencià.

Per assolir aquests objectius l’entitat compta amb diferents àrees de treball que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades de l’asil, el refugi i el fet migratori forçat, a les quals han de fer front les persones refugiades, apàtrides i immigrants vulnerables a casa nostra.

La campanya “Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià”, organitzada per Escola Valenciana i CEAR PV, ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

10 + 1 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.