Els Enfarinats prenen el poder d’Ibi amb motiu de les Festes d’Hivern

Els Enfarinats
Els Enfarinats
Compra a Dues Tasses

Les Festes d’Hivern d’Ibi comencen amb la festivitat de Santa Llúcia, però els actes més singulars són els que tenen lloc entre el 27 i el 30 de desembre. Durant aquests dies els Enfarinats, els Tapats i el Grup de Casats protagonitzen l’esdeveniment.

La nit del 27 tenen lloc els “Bandos” dels Amantats, un acte on s’exposa de forma irònica i satírica tot allò interessant que succeeix al poble. Els Amantats recorren el carrer de Les Eres, i pregonen molt críticament qualsevol assumpte, on els veïns d’Ibi esdevenen protagonistes.

visita Vi Natural
Els Enfarinats
Els Enfarinats

El 28 de bon matí els Enfarinats prenen el poder de la vila a l’Ajuntament, on l’alcalde dels Enfarinats imposa les lleis pròpies, estrafolàries i ben curioses, tan sols vàlides durant les Festes d’Hivern. Els Enfarinats no són els únics aspirants al poder, i durant tot el dia s’enfronten al grup de l’Oposició, enguany caracteritzats per portar uns barrets ben vistosos en homenatge a un company fester.

Vora les 10 del matí, tots junts, Enfarinats i Oposició, es dirigeixen cap a la Plaça de l’Església, recaptant pel camí els “impostos solidaris” que s’adrecen a l’Asil de Sant Joaquim. Ja a la plaça, es produeix una vertadera batalla campal, on les úniques armes per lluitar són farina, ous, i pólvora.

Els Tapats d'Ibi
Els Tapats d’Ibi

Per altra banda, el Grup de Casats protagonitzen les danseses durant les dues jornades de ball. També, per descomptat, pels populars Tapats, “balladors” disfressats de manera molt original, que es dediquen a entorpir els balls humorísticament.

El Ball del Virrei
El Ball del Virrei

Els dies 28 i 30, a la nit, se celebra el Ball del Virrei al pavelló del Poliesportiu Municipal. Durant aquest acte es realitzen diverses rifes amb peces de vestir relacionades amb la dansa, com capes i mantons. A més, una parella voluntària balla “La Malaguenya”, un ball on la balladora ha d’enganyar la seua parella durant tota l’actuació.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.