10.4 C
Alcoi
Divendres, 19 abril 2024

Potries acull les Jornades de Focs Tradicionals el pròxim 23 d’abril

Potries acull les Jornades de Focs Tradicionals el pròxim 23 d'abril

La localitat de Potries (la Safor) serà l’amfitriona de la quarta edició de les Jornades de Focs Tradicionals que anualment organitza la Federació d’Agrupacions CRE (FEDERCRE). L’objectiu de la cita és mantenir vives les tradicions locals que empren el foc com una manifestació cultural arrelada al territori.

El País Valencià és poble de foc i flama. La major part de les festivitats valencianes empren el foc com una manifestació cultural que forma part activa del desenvolupament d’actes de tot tipus. Sens dubte, no entendríem de la mateixa manera les Falles de València sense les despertaes, ni els festejos populars sense les cordaes, els correfocs o passejades. Les jornades, organitzades per la Federació d’Agrupacions CRE (FEDERCRE) i l’Associació d’Amics de la Cordà de Potries, tindran lloc el 23 d’abril. Al llarg del dia, es realitzarà una mostra de les quatre manifestacions festives més reconegudes a la zona: despertà, passejada, correfoc i cordà, recollides també en una mostra expositiva que coordina el Museu Valencià d’Etnologia.

El pas dels anys evidencia la necessitat de regularitzar l’ús del foc en les festes populars. Amb l’objectiu de preservar aquest element tan emblemàtic, es posen en marxa les anomenades “associacions CRE” (Consumidors Reconeguts com a Experts), entitats sense ànim de lucre que s’organitzen per fer acomplir la reglamentació vigent en matèria d’explosius i focs d’artifici no professionals. La seua finalitat no és altra que formar els seus membres mitjançant cursos homologats, i adaptar la manipulació del foc a les noves normatives.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

three × 5 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.