La Colla Mal Passet de Cocentaina guanya el certamen ‘Ciutat d’Ontinyent’

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina es va proclamar vencedora al certamen celebrat a la capital de la Vall d’Albaida, amb un resultat de 228 punts.

El Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió “Ciutat d’Ontinyent”, organitzat per La Colla d’Ontinyent i el consistori local, va complir amb les expectatives d’èxit generades al voltant de la seua celebració. No debades, i amb les entrades del Teatre Echegaray esgotades des d’alguns dies abans de l’esdeveniment, les tres colles participants oferiren un espectacle d’altíssima qualitat, realitzant, així, un exercici dignificador dels nostres instruments. Cal destacar, a més, el fet que la colla amfitriona oferira el certamen en directe a través d’internet, i amb una pantalla instal·lada en l’exterior del teatre. D’aquesta manera, l’aforament limitat no suposà cap problema per fer extensible l’acte cultural.

mal-passet-certamen-guanya
La Colla Mal Passet celebra el triomf al certamen “Ciutat d’Ontinyent”. Foto: Edurne Vaello

Durant la vetllada, les colles feren sonar un pasdoble de lliure elecció, com a peça d’assentament a l’escenari, que no era puntuable. Tot seguit, interpretarien la peça obligada “Rauxa i Foc”, de Saül Gómez i Soler. Finalment, cadascun dels grups tocà una peça lliure: el Mal Passet trià l’obra Esclafamuntanyes, també de Gómez i Soler; La Xafigà interpretà Germanies, de José Rafael Pascual Vilaplana; i el Sogall féu sonar Full d’Àlbum, una peça composta per Ramón Garcia i Soler amb motiu del seu 25é aniversari. A més a més, per arredonir l’espectacle, la Colla d’Ontinyent també interpretà algunes obres abans de l’anunci dels guanyadors.

El jurat del certamen, format pels compositors valencians Saül Gómez i Soler, Bernardo Adam Ferrero, i Jesús Gandía Navarro, atorgaren el primer premi a la Colla Mal Passet de Cocentaina, amb un resultat de 228 punts. Per la seua banda, La Xafigà de Muro i El Sogall de Castalla compartiren la plata, ja que ambdues colles obtingueren un total de 224 punts.

 

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada