Rubén Navas: ‘Estem en política per fer que la gent tinga una vida digna’

Rubén Navas, candidat a l’alcaldia de Castalla, és llicenciat en Filosofia, i actualment cursa un màster en formació de professorat per dedicar-se a l’educació. Militant actiu en política des de ben jove, encapçala la candidatura d’Esquerra Unida- Esquerra Republicana: Acord Ciutadà per fer front a la situació de crisi i emergència social a què ens trobem sumits.

Ruben Navas Acord Ciutadà Esquerra Unida Esquerra Republicana Castalla

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

La coalició Esquerra Unida-Esquerra Republicana: Acord Ciutadà trasllada a una única papereta electoral la participació de diversos partits d’esquerra, moviments socials i ciutadans independents, que uneixen forces per encetar un canvi que, segons Navas, ha de començar als ajuntaments, “les institucions més properes a la ciutadania”.

Rubén Navas ens parla al voltant de la transparència i la participació ciutadana, els eixos transversals del seu programa electoral. En aquest sentit, la creació d’un Consell de Participació Ciutadana, i la realització constant d’assemblees al poble que vagen més enllà de “votar cada 4 anys” esdevenen clau per a la implicació política de tots els castelluts. A banda, EU-ER: AC també contempla crear un Consell Municipal de Cultura que connecte tot el voluminós teixit sociocultural existent al poble. D’aquesta forma, cap la possibilitat què els grups de música, de ball o de teatre, d’entre moltes altres formacions, treballen de forma col·laborativa en projectes comuns.

La creació d’una borsa municipal d’ocupació i altra d’habitatge per combatre l’atur, i per a aprofitar la quantitat d’habitatges buits amb una mena de lloguer social, també esdevenen prioritat al programa d’Esquerra Unida-Esquerra Republicana.

Ruben Navas Acord Ciutadà Esquerra Unida Esquerra Republicana Castalla.JPG 2

Respecte a la problemàtica del Centre Històric de Castalla, aquesta formació li atorga una prioritat immediata. Així, Navas manifesta el suport cap al projecte de rehabilitació i revitalització del barri vell impulsat per l’Associació d’Amics i Veïns del CHC, amb qui treballaran en conjunt i en la mateixa direcció.

L’entrevista recull, a banda, molts altres aspectes de vital importància, com per exemple la greu situació dels edificis del Col·legi Públic Rico Sapena, la limitació dels salaris dels càrrecs públics, l’aposta pels espais verds i les rutes culturals, o la creació d’una “Regidoria de la Dona”, en favor de la igualtat entre sexes.

Com bé assenyala Rubén Navas, “estem en política per fer que la gent tinga una vida digna”, i “no tan sols ens juguem unes eleccions, ens juguem la futura societat a la qual viurem”. “Cal crear alguna cosa nova, un projecte de poble i país, per a què les institucions estiguen a l’altura de les circumstàncies”.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.