Rubén Navas: ‘Estem en política per fer que la gent tinga una vida digna’

Rubén Navas, candidat a l’alcaldia de Castalla, és llicenciat en Filosofia, i actualment cursa un màster en formació de professorat per dedicar-se a l’educació. Militant actiu en política des de ben jove, encapçala la candidatura d’Esquerra Unida- Esquerra Republicana: Acord Ciutadà per fer front a la situació de crisi i emergència social a què ens trobem sumits.

Ruben Navas Acord Ciutadà Esquerra Unida Esquerra Republicana Castalla

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

La coalició Esquerra Unida-Esquerra Republicana: Acord Ciutadà trasllada a una única papereta electoral la participació de diversos partits d’esquerra, moviments socials i ciutadans independents, que uneixen forces per encetar un canvi que, segons Navas, ha de començar als ajuntaments, “les institucions més properes a la ciutadania”.

Rubén Navas ens parla al voltant de la transparència i la participació ciutadana, els eixos transversals del seu programa electoral. En aquest sentit, la creació d’un Consell de Participació Ciutadana, i la realització constant d’assemblees al poble que vagen més enllà de “votar cada 4 anys” esdevenen clau per a la implicació política de tots els castelluts. A banda, EU-ER: AC també contempla crear un Consell Municipal de Cultura que connecte tot el voluminós teixit sociocultural existent al poble. D’aquesta forma, cap la possibilitat què els grups de música, de ball o de teatre, d’entre moltes altres formacions, treballen de forma col·laborativa en projectes comuns.

La creació d’una borsa municipal d’ocupació i altra d’habitatge per combatre l’atur, i per a aprofitar la quantitat d’habitatges buits amb una mena de lloguer social, també esdevenen prioritat al programa d’Esquerra Unida-Esquerra Republicana.

Ruben Navas Acord Ciutadà Esquerra Unida Esquerra Republicana Castalla.JPG 2

Respecte a la problemàtica del Centre Històric de Castalla, aquesta formació li atorga una prioritat immediata. Així, Navas manifesta el suport cap al projecte de rehabilitació i revitalització del barri vell impulsat per l’Associació d’Amics i Veïns del CHC, amb qui treballaran en conjunt i en la mateixa direcció.

L’entrevista recull, a banda, molts altres aspectes de vital importància, com per exemple la greu situació dels edificis del Col·legi Públic Rico Sapena, la limitació dels salaris dels càrrecs públics, l’aposta pels espais verds i les rutes culturals, o la creació d’una “Regidoria de la Dona”, en favor de la igualtat entre sexes.

Com bé assenyala Rubén Navas, “estem en política per fer que la gent tinga una vida digna”, i “no tan sols ens juguem unes eleccions, ens juguem la futura societat a la qual viurem”. “Cal crear alguna cosa nova, un projecte de poble i país, per a què les institucions estiguen a l’altura de les circumstàncies”.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.