“Normalitzar activitats per a reviure el Centre Històric de Castalla”, resultats del Procés Participatiu

MonoD Estudio

Després de mesos de treball, de reunions amb les associacions, grups de música, comerços i tot el teixit social de la localitat,  l’empresa MonoD Estudio presentava ahir  els resultats del diagnòstic del procés participatiu per a la rehabilitació i revitalització del Centre Històric de Castalla.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

S’explicaren diversos problemes relacionats amb el Centre Històric, com per exemple, l’abandonament progressiu per part de l’administració pública des de fa ja més de 15 anys, “quan una decisió política va portar les inversions a altres zones del poble“. D’aquesta situació es deriva la deixadesa i abandonament del cor del nostre poble, on falten serveis i comerços, i on no es gaudeixen de facilitats per a viure, ni d’una bona comunicació amb altres zones de la localitat.

MonoD EstudioLes millores dutes a terme dia a dia, i l’activitat i treball constant foren les solucions proposades més rellevants per a restablir la normalitat d’aquesta zona del poble. També s’arribà a la conclusió que resulta essencial una inversió per part de les administracions, inversió que s’ha fet en altres zones durant el temps en que s’ha abandonat el nostre patrimoni històric. També s’exposaren altres iniciatives importants, com facilitar subvencions per a la compra d’habitatges en eixa zona, atraure la gent jove, crear espais per a la xarxa d’associacions i grups de la localitat, millorar les comunicacions i serveis, o ampliar la zona d’aparcaments. També es va barallar la possibilitat de participar a un concurs de joves arquitectes, l’Europan, on s’elegeix una ciutat d’Europa on poder fer realitat un projecte urbanístic innovador per part dels participants.

El deteriorament físic i social del nostre Centre Històric pot aplegar a un punt de no retorn, com ha passat en altres localitats. Segons MonoD Estudio, estem en el punt de la no-inversió, a un pas de patir greus conseqüències econòmiques com la mala publicitat en el sector turístic.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.