Més de 550 persones s’agermanen en Beniarrés amb motiu de la XI Calçotada Popular

Compra a Dues Tasses

Calçotada Beniarres La Trocamba Matanusca Ateneu Popular Arrels SaxoEl passat dissabte l’Ateneu Popular Arrels organitzà l’onzena edició de  la Calçotada Popular de Beniarrés, un esdeveniment que aconseguí reunir a més de 550 persones per viure una jornada de festa i trobada.

La participació d’aquest any ha estat massiva: 550 assistents compartiren taula, i gaudiren dels calçots i els embotits propis de la zona del Comtat. Tot i això, moltes persones es van quedar sense ticket per tal de degustar la calçotada, ja que l’aforament es preveia complet fins i tot dies abans de la celebració de l’acte.

Més de 550 persones s'agermanaren a Beniarrés amb la onzena Calçotada Popular
Més de 550 persones s’agermanaren a Beniarrés amb la onzena Calçotada Popular

Després de dinar, la Trocamba Matanusca amenitzà la vesprada al ritme de la seua música ska-balkan-gypsy xaranguera. La diversió continuà a la nit a l’Ateneu Popular Arrels, amb la festa de presentació del Brida Rock, que se celebrarà el pròxim mes de juny a Godella.

visita Vi Natural
La Trocamba Matanusca en acció a la Calçotada de Beniarrés
La Trocamba Matanusca en acció a la Calçotada de Beniarrés

Durant aquesta jornada Beniarrés esdevé el punt de trobada per a molta gent procedent dels Països Catalans, que s’agermanen i posen en comú els costums i les tradicions gastronòmiques autòctones, amb les provinents del Principat de Catalunya: la Calçotada Popular de Beniarrés, de fet, sorgeix per la relació amb companys provinents de Vilafranca del Penedès.  Després d’onze anys, potser es tracta de la més multitudinària i amb millor acollida de totes les celebrades al País Valencià i les comarques més properes.

Els calçots es cuinen “a flama viva”, sense rentar-los ni treure’ls la terra. Una vegada cuits s’emboliquen amb papers de diari per a què mantinguen la calor. Seguidament, se serveixen a les grans taulades, acompanyats per la característica salsa romesco. Com que els calçots s’ofereixen tal com provenen de la graella, cal pelar-los i mullar-los a la salsa: per evitar tacar-se la roba, és costum posar-se un pitet.

La temporada dels calçots i, per tant, de les calçotades, comença als últims mesos de l’hivern, i acaba a finals de març o ja començat l’abril. L’origen d’aquest menjar típic possiblement es troba a la població de Valls, a Catalunya, tot i que actualment s’ha estés arreu de molts territoris dels Països Catalans.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.