La Mariola, els rellotges d’Otos o el Tractat d’Almirra dins dels més de 5.000 km de recorregut d’El Camí

Comarques del territori diànic

Comarques del territori diànic

L’associació Pas-Amics del Camí posa en marxa “El Camí”, un projecte que enllaça totes les comarques i illes de parla catalana mitjançant una ruta de senderisme cultural que comprèn més de 5.000 kilòmetres.

Aquesta iniciativa inclou l’emblemàtic paisatge del territori diànic, i fa un recull de les rutes, monuments i les característiques pròpies dels nostres pobles i tradicions.  Així, destacarem tres rutes o camins que s’han de tindre en compte per tal de conéixer la zona de La Muntanya: en primer lloc, el Camí a La Mariola; en segon, el Camí a la Vall d’Albaida, la Safor, la Valldigna i la Costera; i, finalment, el Camí a la Marina.

Un dels rellotges de sol al poble d'Otos, Vall d'Albaida

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Als trams, trobem com a parades imprescindibles, d’entre moltes altres, la ruta dels rellotges de sol d’Otos a la Vall d’Albaida, el convent de Sant Jeroni de Cotalba, a la Safor, el monumental Riurau a la plaça de Jesús Pobre, a la Marina Alta, o la representació teatral històrica del Tractat d’Almirra, durant les festes del municipi de Camp de Mirra.

“El Camí”, un projecte iniciat a l’any 2003, finalitza després d’onze anys de treball amb la col·laboració dels municipis i de diverses associacions compromeses amb la cultura.

Per tal d’emprendre qualsevol ruta, només cal descarregar-se l’aplicació de Wikiloc (de forma gratuïta) i seleccionar “El Camí” dins del menú “Destinacions”. Actualment s’està creant una aplicació pròpia d’El Camí.

Logo "El Camí"

 

 

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular