Festes de Sant Agustí a Bocairent 2015 [Fragment]

Bocairent celebra les festes de Sant Agustí del 22 al 28 d’agost. Els actes giren al voltant de les seues conegudes danses, on es conserven diversos rituals d’interés, com la importància de la figura del cap de dansa, paper exercit la primera nit per la clavariessa major i les següents per una dona casada, i la Treta de Dansa, protagonitzada pels majorals, seguint el ritme marcat pel tabal i la dolçaina.

Les dansades de Bocairent són un patrimoni cabdal dins de la música tradicional i formen un dels repertoris més característics i originals que encara hui s’interpreten amb la xirimita. En elles es troben tonades per ballar en rogle, en cadena i tonades que no es ballen. Destaca entre elles la dansada del Tio Pep, cançó popular valenciana coneguda arreu del País Valencià i dels Països Catalans.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

En el transcurs de les dansades, els cabolos, els nans bocairentins, interpretaran la seua interessant dansa. Aquestes figures desfilen en esquadres en la Diana i solemnement en la processó que, junt amb el novenari i una sèrie d’actes culturals i lúdics, com són les exposicions i el correfoc, completen el programa de festeigs.

Al següent enllaç podeu consultar la programació de les Festes de Sant Agustí de Bocairent 2016.

FONT:

  • Sergi Gómez i Soler
  • Albert Alcaraz i Santonja
  • Viquipèdia
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.