Els Amics i Veïns del CHC inicien un projecte de crowdfunding per a la rehabilitació del barri vell

Els Amics i Veïns del CHC inicien un projecte de crowdfunding per a la rehabilitació del barri vell
Compra a Dues Tasses

Els Amics i Veïns del CHC inicien un projecte de crowdfunding per a la rehabilitació del barri vell

L’Associació d’Amics i Veïns del Centre Històric de Castalla posa en marxa un projecte de crowdfunding per dur endavant el Procés Participatiu que estudia la revitalització i rehabilitació del centre històric del municipi. Davant l’escàs interés polític per resoldre un problema cada vegada més urgent, el col·lectiu decideix buscar el finançament necessari pel seu compte.

El Procés Participatiu, que consta de quatre fases, es troba paralitzat actualment. Després d’efectuar-se la primera l’any 2013, la part de diagnòstic, les institucions han abandonat qualsevol tipus de col·laboració al projecte. Fins al moment, cap de les dues Corporacions Municipals que han passat per l’Ajuntament durant els últims anys s’han implicat activament amb la millora del Centre Històric.

Ara, l’Associació d’Amics i Veïns del Centre Històric demana ajuda per efectuar les Jornades Participatives de la segona part, la de formació. Aquestes jornades, obertes a tota la població i coordinades en tot moment per experts en la matèria, inclouen tallers i activitats per a què els ciutadans siguen part activa al seu entorn urbà.

visita Vi Natural

Les propostes i les reflexions col·lectives esdevenen clau per al disseny d’un nou Centre Històric. El Procés Participatiu ha de tindre en compte aspectes de la realitat actual com la mobilitat, l’accés, o l’ús dels espais públics de la zona. En definitiva, s’ha de construir un Centre Històric on viure, on siga possible trobar futur per al poble, sense deixar a banda la seua història.

El projecte ja ha assolit més del 20% de l’objectiu establert, fixat en 4.500 euros. Les recompenses són diverses: els mecenes poden adquirir des de camisetes i motxilles fins a interessants ofertes de patrocini per als comerços locals, passant per estances a cases rurals de la zona. Algunes associacions culturals de Castalla, com per exemple l’Agrupació de Comparses de Moros i Cristians o el grup de teatre Tres Teatre ja han manifestat la seua adhesió cap al projecte i, així, l’estima i preocupació pel Barri Vell.

Podeu co-finançar  aquest projecte fins el pròxim 16 de desembre fent click al següent enllaç.

Participa i difon!

 

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.