Castalla inicia les jornades “Centre Històric Viu!” amb un primer taller a la Casa de Cultura

El passat dilluns s’iniciaren les jornades “Centre Històric Viu!” a la Casa de Cultura de Castalla. La primera sessió va constar de la presentació oficial de les activitats que es desenvoluparan al llarg de la setmana, i d’un primer taller on s’indicaren pautes per tal d’aprendre a activar espais de forma col·lectiva.

Presentació Jornades CHC Castalla

L’objectiu de les jornades és apropar la realitat del Centre Històric de Castalla als seus veïns: conéixer les seues necessitats i carències i, posteriorment, intervenir en la seua millora. Les sessions, com ja s’ha estat anunciant les setmanes anteriors, comptaran amb la participació i assessorament de professionals com arquitectes, urbanistes i sociòlegs especialistes en la metodologia participativa. La finalitat és arribar a un intercanvi de sabers entre els tècnics experts i, per descomptat, els veïns que coneixen la realitat i el dia a dia al Centre Històric.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Taller CHC Barri Vell CastallaGema Jover i Jordi Quiñonero, pertanyents a l’equip MonoDestudio, donaren pas a la primera sessió de formació i al posterior taller: “Com aprendre entre tots a activar espais urbans degradats”. La ciutadania ha de formar d’aquests espais, ocupar-los i fer-los útils. S’han d’activar i atorgar-los d’identitat relativa a cada poble. Les accions a realitzar són ben àmplies: serveis de proximitat, mercats, concerts de música… és a dir, crear i facilitar espais per a la interacció, coordinació i intercanvi de propostes.

Actualment el Centre Històric de Castalla compta amb terrasses, emblemàtiques places entre carrers, carrers estrets, de vianants i interconnectats entre sí, així com d’altres que rodegen l’entorn del Castell; a més, existeixen elements d’un alt valor cultural, com la casa de l’escriptor Enric Valor. És de vital importància estimular tot aquest potencial urbanístic i social que fan que Castalla siga un poble únic.

Taller CHC

Hui dimarts, de nou a les 19.30h de la vesprada a la Casa de Cultura, s’analitzaran les opcions de mobilitat i trànsit per als vianants en els Centres Històrics, a més del posterior disseny d’una estratègia aplicable a Castalla en aquest sentit.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.