Cassola Sense Corda reflexiona sobre el maltractament animal a les festes de la Puríssima d’Ontinyent

Cassola Sense Corda reflexiona sobre el maltractament animal a les festes de la Puríssima d'Ontinyent
VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

Tots els anys a Ontinyent es realitzen les festes en honor a la Puríssima, famoses per la seua ofrena, el ”Cant dels Angelets”, la seua gastronomia (”la cassola al forn”) i els seus bous, bous que són víctimes d’agressions tant psicològiques (per l’afluència i pressió de la gent, per l’estrès i la por a la qual se’ls sotmet), com físiques, tal com es pot veure en un dels vídeos adjunts.

Aquestes imatges han estat retransmeses per televisió i han pogut veure-les persones de totes les edats, incloent-hi nens. Realment volem que els més menuts reben una educació arcaica de festejos propis de la barbàrie?. Perquè, què estan aprenents els xiquets? Doncs que maltractar un animal és divertit.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

En un dels vídeos es pot observar com un embolador clava 3 colps de peu consecutius, innecessaris i sense sentit, al morro de l’indefens animal, tenint a aquest lligat i sense possibilitat que faça mal a cap persona. Es nota al vídeo el dolor del bou després de l’última puntada. La seua cara i la seua mirada ho diuen tot.

Mentre uns es divertixen, hi ha un bou que patix. Un ser viu que sent, que té por, un animal innocent que no entén el que li passa, que l’únic que vol és fugir. S’ha de ser molt cego o molt insensible per no adonar-se que l’animal no vol estar ahí.

Des de Cassola Sense Corda portem anys convidant a la reflexió. Tal i com hem dit reiteradament, no estem contra la festa, sinó contra l’ús d’animals maltractats en ella. I pensem que això més prompte que tard s’ha d’acabar. Hi ha infinitat d’alternatives lúdiques que no impliquen el patiment de cap ser viu.

No ho tenim fàcil, ja que els mitjans de comunicació, majorment, ens ignoren, igual que ens ignora la màxima autoritat d’Ontinyent, l’alcalde Jorge Rodríguez, a qui en quatre ocasions hem sol·licitat –per registre d’entrada- una reunió, obtenint únicament silenci com a resposta. No ho entenem.

Nosaltres som una part de la societat ontinyentina, cada dia més nombrosa, que s’avergonyix del seu poble en estes dates. Per tot arreu augmenta la sensibilització davant el maltractament animal. Tots els mesos hi ha municipis que anuncien que abandonen la barbàrie i deixen d’utilitzar animals en les seues festes. En eixe sentit, Ontinyent és una excepció, ja que som dels únics on la festa del bou en corda ha anat a més als darrers anys.

Sort que al segle XXI les xarxes socials permeten escampar el nostre missatge amb major facilitat. Com exemple, un dels vídeos de l’embolada que vam penjar a la nostra pàgina de Facebook ha arribat a més de 100.000 persones i té vora 40.000 visualitzacions, aplegant a llocs insospitats. No ens agrada la imatge que estem transmeten d’Ontinyent, però seguirem fent-ho mentre la crueltat continue.

Ens preguntem si té sentit, en ple segle XXI, una “festa” on l’objecte és fer burla i escarni d’un animal. Nosaltres pensem que no, i convidem a la societat ontinyentina a reflexionar.

SUBSCRIU-TE A CARAMELLA

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

twelve + 18 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.