Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí – Les danses de Sant Agustí

Les danses de Sant Agustí són unes festes que es celebren a Bocairent del 22 al 28 d’agost. Giren al voltant de les danses que durant segles han conservat els seus ritus, música i indumentària tradicional.

Les dansades de Bocairent són un patrimoni cabdal de la música tradicional arreu del País Valencià.  El seu repertori, un dels més complets i característics actualment per a xirimita i tabal, inclou tonades per ballar en rogle, en cadena, i tonades que no es ballen.  Cal destacar la dansada “El Tio Pep“, coneguda arreu del territori. Foren transcrites per Joan Martínez i Martínez, qui rellevà a el Tio Puxero , el dolçainer que les interpretava fins aleshores.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Totes estes tonades van ser recollides a la fonoteca de materials editada per l’Institut Valencià de la Música i dirigida per Vicent Torrent, investigador i fundador del grup Al Tall. Martínez les va interpretar en el disc d’aquesta col·lecció, així com en el disc “La Serra i la Vall” del grup de danses Cardaors de Bocairent.

El vídeo fou enregistrat per Diània Televisió durant el concert en homenatge a Joan Martínez i Martínez que organitzà La Xafigà el 18 d’octubre de 2014.

Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí - Les danses de Sant Agustí

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.