El Xalónia renaix amb Vaire i Xavi Sarrià

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

L’espectacle “No s’apaguen les estreles” posà dempeus Xaló.

La cultura està d’enhorabona. Les darreres setmanes hem assistit a tot un renaixement de la música i els espectacles en directe. Festivals com el Xalónia han demostrat que es poden fer actuacions seguint totes les mesures de seguretat necessàries i l’escena cultural desperta del malson de la Covid-19.

Vaire revolucionen Xalónia amb rock i headbanging

VAIRE encetava aquesta edició a les dos del migdia amb un abrasiu directe que apujava més encara la temperatura de l’aparcament de la Biblioteca de Xaló. El grup cremà tota la pólvora i ens dispararen autèntiques canonades de rock dur i rap amb segell de la Marina i l’Alcoià.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

David Nadal, Sergi Ribes, Josep Puigcerver i Christian Collado ens incitaren a fer headbanging amb cançons com “El teu Niu”, “Espurnes de l’Ocàs” o fins i tot una versió de “Killing in the Name” de Rage Against the Machine. No debades són un dels seus grups de referència i cançons com  “Agonies d’un poeta” i “Efímer”, la seua carta de presentació l’any 2020, ho demostraren. Sens dubte, Vaire han arribat per ampliar la varietat de l’escena musical valenciana i ho fan amb qualitat i contundència.

Al següent enllaç podeu llegir la nostra review sobre “Introspecció”, el seu últim treball.

La llavor que creix sota els estels

Mentre queia la nit començava l’espectacle de Xavi Sarrià, “No s’apaguen les estreles“. Un emotiu concert-documental amb audiovisuals de David Segarra i Victor Serna en homenatge a Guillem Agulló i a totes les persones que han lluitat per un País Valencià lliure.

Més de 400 persones gaudiren de cançons com “Amb l’esperança entre les dents”, “A Ple Pulmó”, “Alliberar-nos” o “Atrevir-te”, de la seua carrera en solitari, barrejades amb algunes cançons imprescindibles d’Obrint Pas com “Al País de l’Olivera” o “La Flama”. Totes elles combinades a la perfecció amb les imatges del documental, on escoltarem a Pep Gimeno “Botifarra”, Betlem Agulló o Vicent Torrent entre d’altres.

Cal destacar la interpretació de “No s’apaguen les estreles“, la banda sonora del documental sobre l’assassinat de Guillem Agulló i “No tingues por” interpretada per Xavi tot sol, amb cruesa. Com si estigués a casa component-la amb la guitarra les nits posteriors a l’11 d’abril de 1993.

Per finalitzar,  escoltarem “Cançó de l’Alba“, una preciosa cançó de bressol composta per a la seua filla. Un esperançador cant a la terra que posà dempeus a tots els assistents.

“No s’apaguen les estreles” continua a Barcelona, Manresa o Alacant. Podeu veure els pròxims concerts al seu lloc web.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

6 + 6 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.