“Si la injustícia tinguera nom, aquest seria Palestina” BDS i UNADIKUM es presenten a Biar

"Si la injustícia tinguera nom, aquest seria Palestina"

El passat divendres la CUP de Biar organitzà un acte informatiu i reivindicatiu en suport al poble Palestí. Activistes dels grups UNADIKUM Alcoi i BSD Alacant exposaren la crua realitat que es viu a actualment a Palestina, i quines opcions existeixen per tal de recolzar i comprometre’s amb la causa.

 

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Cristian S., membre de les Brigades Internacionals UNADIKUM (paraula àrab que significa “us cride”), va denunciar l’ocupació i la neteja étnica que Israel imposà a Palestina a principis del segle XX, i que encara continua activa. Aquest grup viatja a la Franja de Gaza per facilitar ajuda humanitària directa a palestins i palestines, realitzant tasques solidàries, com per exemple, l’actuació com a escuts humans.

Des del BDS (campanya internacional pel Boicot, Desinversions i Sancions a Israel) es promouen actes de boicot a productes provinents d’Israel, així com accions de denúncia i rebuig davant qualsevol organisme, manifestació cultural, política o acadèmica que siga còmplice dels crims de guerra israelians, o que tinga la pretensió de netejar l’imatge d’Israel. L’objectiu és senzill: pressionar a l’Estat d’Israel fins que aquest complisca amb la legalitat internacional i els drets humans del poble palestí.   Estel·la , membre del grup a la zona d’Alacant, apuntà que, “tot i semblar accions simbòliques, tenen repercussió real i són necessàries”.

Al torn de preguntes, a més, es parlà sobre el possible reconeixement de l’Estat palestí per part de la Unió Europea que, a hores d’ara, es planteja a un gran nombre de països, com Suècia, França, Gran Bretanya o Espanya. Tot i semblar una iniciativa positiva, realment manca d’efectivitat. UNADIKUM considera que la UE és còmplice de la massacre en contra de Palestina, i de l’espoli i del seu territori. L’activista Cristian Santiago va assenyalar la importància que assoleix emprar conceptes clars i contundents per parlar sobre el que succeeix a Palestina: “no és un conflicte, és un genocidi; no parlem de morts, parlem d’assassinats”.

"Si la injustícia tinguera nom, aquest seria Palestina"

Cal indicar que ambdós grups lluiten en contra del Sionisme imperant a Israel, un moviment polític que naix arran de la influència de les ideologies nacionalistes a finals del segle XIX, i en la II Guerra Mundial, sota la pressió de l’antisemitisme nazi. El Sionisme, què no el Judaisme (religió), es caracteritza per un fort component racista, i per la pretensió d’ocupar “el màxim territori possible, amb el menor nombre de població autòctona”.

Les setmanes vinents tindran lloc tot un seguit de campanyes en contra de l’Apartheid Israelià: l’anomenada “Ruta del Boicot”, a Alacant, eixirà des de l’Avinguda Maisonnave el pròxim 20 de desembre. Amb aquesta jornada es pretén conscienciar sobre les compres nadalenques, que ara queden tan a prop. El BDS ens proposa consumir productes “lliures d’Apartheid” i, així, contribuir a la protesta pels drets humans del poble palestí; per altra banda, el documentalista i periodista valencià, David Segarra, presentarà a diversos punts del País Valencià, com València o Cocentaina, el llibre “Viure, morir i nàixer a Gaza”; per últim, el proper 19 de desembre a les 17h, ponents activistes visitaran Castalla per difondre, de nou, la realitat que es viu a Palestina.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.