Més de mig centenar de persones es manifesten contra els bous embolats a Castalla

IMG_6157El passat divendres 11 de juliol es va celebrar a Castalla una manifestació en contra dels bous embolats, amb motiu de les jornades taurines organitzades per l’associació “Els Quatre” el cap de setmana.

Més d’una cinquantena de persones, de diferents partits polítics i associacions de la zona, es manifestaren contra aquesta cruel “festa” organitzada a Castalla de forma privada, però amb el recolzament de l’Ajuntament.

Els manifestants es concentraren a la Plaça Major per després emprendre un recorregut arreu de diversos carrers del poble amb pancartes i sota lemes reivindicatius. “La tortura no es arte ni cultura”, “Maltrato animal, retraso cultural” o “Somos la voz de los animales” foren algunes de les consignes que el nombrós grup decidí fer pròpies durant la jornada.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Finalment, tots arribaren fins a la plaça de bous portàtil algunes hores abans que començara la programació i els actes taurins.

La manifestació, convocada pel “Cercle Podem Castalla”, comptà amb la participació de molts representants de partits polítics i organitzacions animalistes, com Compromís per  Castalla, la CUP de Biar, PACMA o Iniciativa Animalista de Villena entre altres. Tot i això, la tauromàquia no esdevé una qüestió política.

Els “bous embolats” compten amb una tradició gens estesa a l’Alcoià, encara que, lamentablement, sí estan consolidats a altres municipis de les Comarques Centrals Valencianes, com a Pedreguer (PSPV-Bloc/Compromís). A Dénia (PP), també a La Marina Alta, hi ha la modalitat dels “bous a la mar”, i a Ontinyent (PSPV-Compromís) se celebren els “bous en corda”. Fora de Les Comarques, els “bous al carrer” o “els bous embolats” potser estiguen encara més assumits: a pobles com Benimodo (PP), a La Ribera Alta “innoven” afegint actes de “bous per a dones”, tal com exposen a les programacions.

Com bé es va proclamar durant l’acte a Castalla, no es tracta d’un tema de “dretes o esquerres”, sinó d’empatia i respecte cap als animals i, efectivament, de ser la seua veu.

Més de mig centenar de persones es manifesten contra els bous embolats a Castalla

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

 

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.