Lluci Juan exposa al CCCC amb la Vall d’Albaida com a protagonista

Lluci Juan Exposicio Carme
Imatge cortesia de Lluci Juan
Compra a Dues Tasses

“València 4×4” és el títol d’aquesta mostra col·lectiva creada junt amb Domingo Mestre, Janice Martins Appel i Juan Carlos Rosa Casasola.

L’exposició “València 4×4“, que es podrà visitar fins al 29 d’octubre al Centre del Carme Cultura Contemporània, presenta a 4 artistes i 4 visions diferents des de diferents indrets. En el cas de Lluci Juan, exposa tres peces relacionades amb el sistema cultural i reivindica la producció d’art des de la perifèria, en el seu cas des d’Aielo de Malferit.

visita Vi Natural

Lluci Juan ha presentat una exposició amb obres de diverses tècniques i fases de la seva carrera, totes vinculades a la Vall d’Albaida. El seu treball critica el sistema cultural dominant, reubicant-se des de la seva comarca per defensar la cultura que es realitza fora dels principals circuits culturals. Lluci Juan és plenament conscient de com el lloc i el temps en què vivim influencia la nostra vida i obra. Comenta que, malgrat la pressió per anar a l’estranger després dels estudis, ella va decidir tornar al seu poble i començar allà el seu projecte cultural, trobant molta gent amb interessos semblants.

Una de les seves obres destacades és “Registre Intangible I” (2012), que parla sobre com el nostre entorn ens defineix i la força transformadora de l’art. També ha creat “El Terra del Taller” (2022), una representació en vinil de més d’una dècada de treball en la seva comarca, i “Simulacre del Taller d’Art, assemblatge fotogràfic I” (2022), una imatge fotogràfica del seu taller que mostra l’espai de magatzem del seu arxiu amb guix i elements culturals populars. Durant la inauguració, Lluci Juan va subratllar que, encara que molts creuen que la cultura de qualitat només es troba a les grans ciutats, hi ha moltes persones treballant per la cultura fora d’aquests grans espais, actuant com a guardians de la diversitat cultural.

Lluci Juan Exposicio Carme
Imatges cortesia de Lluci Juan

Art en espais poc habituals del Carme

L’exposició al Centre del Carme es caracteritza per ubicar-se en llocs poc convencionals dins del museu. José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ha subratllat la importància de suportar artistes que transformen cada espai en una expressió artística en moviment i interactuen amb el museu mitjançant un joc de cartografia conceptual. El comissari Domingo Mestre ha descrit l’exposició com un projecte “tot terreny” que se situa en espais no tradicionals, creant una ona expansiva de creativitat.

L’exposició, que va obrir el 27 de juliol, estarà disponible fins al 29 d’octubre. Les obres es poden veure en diferents zones del museu, incloent-hi l’escala barroca, la sala D, el corredor del sobreclaustre i l’escala reformada. Està oberta al públic de dimarts a diumenge, de 11 a 21 hores, i, segons informa el centre d’art, no tanca per vacances.

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.