Les jornades ‘Centre Històric Viu!’ clouen amb propostes participatives de millora per a Castalla

Les jornades 'Centre Històric Viu!' clouen amb propostes participatives de millora per a Castalla
Compra a Dues Tasses

Les jornades 'Centre Històric Viu!' clouen amb propostes participatives de millora per a Castalla

Les jornades “Centre Històric Viu!” van cloure el passat dissabte, després de tota una setmana repleta d’activitats, xarrades, tallers i, per descomptat, moltes propostes per tal de revitalitzar el Centre Històric de Castalla d’una forma participativa.

Dimarts al taller de mobilitat per al CHC
Dimarts al taller de mobilitat per al CHC

Durant l’acte de dimarts s’analitzaren les opcions de mobilitat i trànsit per als vianants en els Centres Històrics en general, i es va impartir el taller corresponent al disseny d’una estratègia aplicable al barri vell de Castalla, a càrrec de l’equip de MonoDestudioDijous, Juan José Moya, arquitecte independent i especialista en reparació d’estructures i edificis, reflexionà al voltant del valor històric i social dels cascs antics, i quines són les seues perspectives de futur.

visita Vi Natural
Dijous tingué lloc la xerrada de Juan José Moya Salom sobre Rehabilitació
Dijous tingué lloc la xerrada de Juan José Moya Salom sobre Rehabilitació

La sessió de divendres, a càrrec de Fernando Díaz, doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, i Ana Méndez, arquitecta i urbanista per l‘Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (ETSAM), tractà les vessants sociològiques, així com exemples pràctics relatius a remodelacions d’espais degradats a altres ciutats. A Madrid, per exemple, diversos col·lectius, amb la supervisió d’arquitectes professionals, decidiren ocupar solars abandonats per crear projectes molt creatius, actius i útils a la vida diària.

Divendres escoltarem dues xerrades a càrrec de Fernando Díaz i Ana Méndez
Divendres escoltarem dues xerrades a càrrec de Fernando Díaz i Ana Méndez

El dissabte, Soledad Rico i Sonia Torres, estudiants d’Arquitectura, junt amb Javier Esquiva, pertanyent al col·lectiu Huerta Bizarra, exposaren amb una xarrada-taller les seues propostes aplicades al Centre Històric de Castalla específicament. Aquestes consisteixen en la possibilitat de realitzar activitats variades als espais públics del barri vell, tot amb la col·laboració d’empreses i associacions representatives del poble.

Organitzats en grups, els assistents a les jornades van idear propostes com concerts, cinema a l’aire lliure, cursos fotogràfics o activitats esportives (atletisme, zumba), ofertes molt atractives amb l’estiu ben a prop. D’aquesta manera, s’aconseguiria mobilitzar a les formacions musicals locals, esportives o culturals, així com els serveis i empreses especialistes a proporcionar les instal·lacions necessàries per a cada activitat. Posteriorment, cada plantejament quedarà reflectit en “postals” fotogràfiques, on els mateixos creadors escenificaran les seues propostes.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.