La Vall de Gallinera normalitza lingüísticament el seu topònim oficial

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

El municipi, format pels pobles de Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitaia, la Carroja, Alpatró, Llombai i Benissili, oficialitza el seu topònim.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua aprovà el passat 27 de novembre l’informe de la Selecció d’Onomàstica, sol·licitat per l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, sobre el canvi del topònim oficial del municipi.

A partir d’aquest moment queda aprovat el nom oficial del municipi amb l’article “la”, passant a denominar-se oficialment “la Vall de Gallinera“. Respectant el manteniment de l’article inicial davant del nom de nuclis o entitats de població que tradicionalment l’hagen conservat, i on aquest article s’escriu en minúscula.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Des del Consistori Municipal es considera que aquestes particulars accions dignifiquen la nostra llengua i territori, a més d’aconseguir la denominació correcta i adequada des del punt de vista històric i lingüístic.

La Vall de Gallinera és una de les valls més característiques de Diània. Situada a l’interior de La Marina Alta, compta amb uns 500 habitants. Entre les festivitats que s’hi celebren, podem trobar La Festa de la Cirera, La Festa de l’Oli i les Festes de Moros i Cristians de Benialí. Podem visitar llocs tan mágics com La Foradà o el Castell de Benissili , el castell del visir Al-Azraq (pots veure aquesta entrevista a Just Sellés).  Diània Televisió ens trobem actualment gravant un reportatge sobre la Vall de Gallinera, posposat per la Covid-19.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

three × two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.