La Vall de Gallinera, de gom a gom per l’Alineació Solar de la Foradà

Centenars de visitants ompliren els pobles de Benitaia i Benissivà amb motiu del Mercat de la Foradà i l’Alineació Solar.

La jornada de diumenge començà amb una excursió multitudinària a la mateixa penya Foradà. Els visitants gaudiren d’aquesta emblemàtica serralada, la fragància de les seues herbes i d’un bon esmorzar al mateix forat que a la vesprada seria el protagonista indiscutible d’aquesta història.

Mentrestant, el mercat de la Foradà obria les seues portes amb paradetes i activitats per a tots els gustos. Mercè Climent delectà als més menuts amb algunes històries ben divertides; Benisterra oferí, durant tot el matí, uns deliciosos calçots portats directament des de la Vall de Perputxent; i com és habitual, productes artesans i ecològics com la cervesa artesana Sphiga, olis ecològics de la Vall de Gallinera i de zones properes o vi de la Vall de Laguar, entre molts altres productes.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

A migdia començà la presentació de la nova edició del llibre “El convent franciscà de Benitaia a la Vall de Gallinera i la seua alineació solar“, a càrrec del seu autor, José Llull. Una conferència molt interessant on poguérem descobrir moltes curiositats al voltant de la Vall i d’aquest curiós esdeveniment astronòmic, i que ben prompte us oferirem en Diània Televisió.

Finalment, i després d’un bon dinar als principals bars i restaurants de Benissivà i Benitaia,  desenes de persones s’aplegaren a l’antic convent franciscà per observar l’alineació solar de la Foradà, un dels esdeveniments més curiosos del País Valencià. Després d’aquesta brillant jornada, de ben segur els assistents tornaran a la Vall de Gallinera els propers mesos per participar en més activitats.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.