La Nit de les Fogueretes – Agullent, 7 de setembre de 2018

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

La romeria nocturna de la “Nit de les Fogueretes”, rememora any rere any el miracle de Sant Vicent Ferrer, qui curà de la pesta el municipi d’Agullent allà per l’any 1600.

La “Nit de les Fogueretes”, possiblement la romeria nocturna més antiga del País Valencià, s’inicia a la Plaça Major a ritme de pasdoble fins a l’ermita de Sant Vicent Ferrer. Els romers recorren el camí serpentejant i empinat que condueix a l’ermita entre el fum i el foc que deixen rere seu les falles rodades i els fanals,  recordant els llums i llanternes dels agullentins que feren aquest mateix recorregut l’any 1600 per curar-se de la pesta.

“La salut per atalaia
en tal colina us posà
Guardau-nos gloriós Vicent
De la pesta i altres mals. “

Una vegada arriben els romers a l’ermita de Sant Vicent Ferrer, es reuneixen davant la llàntia de Sant Vicent, per cantar-li els gojos i donar-li les gràcies al sant. Seguidament, alguns pelegrins s’unten amb l’oli miraculós d’aquesta llàntia, sobretot aquelles parts del cos més dèbils o afectades per alguna malaltia, i demanen al sant protecció i salut per a ells i els seus.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

A continuació, començarà la baixada cap a la Font Jordana, on es reuniran tots els assistents per fer un sopar de germanor amb cacaus, tramussos, cervesa, vi o mistela, i acompanyats de música d’orquestra. La “Nit de les Fogueretes” ha estat declarada d’Interés Turístic Provincial.

Ja s’omplin de fogueretes
els camins de l’Ermita
de música xiquets i coets

Sons molts volguts
la banda puja tocant
I als infants, jóves i ancians
el cor va alegrant

I mirant el sant patró,
van untant-se com abans
la gola, el front, les mans
demanant-li protecció

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

4 × five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.