La Colla El Terròs de Petrer homenatja al rei Jaume I amb l’espectacle ‘1238: Crònica d’un somni’

L’espectacle musical, que naix de la composició d’Antoni de la Asunción Andrés, recrea la vida i història del rei Jaume I mitjançant narracions i fragments escenificats, des del moment del seu naixement fins a la seua mort.

La Colla el Terròs de Petrer ens endinsà al segle XIII de la mà de l’obra “1238: Crònica d’un somni”. L’espectacle, que fou estrenat el passat 9 d’octubre, es tornà a representar el passat dissabte a la localitat de Petrer per commemorar el naixement del rei Jaume I. L’acte comptà amb la participació d’unes 150 persones entre músics, narradors, ballarins o col·laboradors diversos, d’entre els quals cal destacar alguns col·lectius o associacions del poble i voltants. El Cor de Veus de l’Escola de Música Tradicional, el Patronat del Tractat d’Almisra, la Comparsa Biscaïns o el Club de tir amb arc de Villena, entre d’altres, en són representació.

Tots junts, amb l’acompanyament de Vicent Brotons i Cristina Masià amb les narracions, contaren la vida del rei conqueridor passant per relats tan coneguts com ara la llegenda de l’espasa, la seua proclamació com a rei als deu anys, o el matrimoni amb la reina Violant d’Hongria. No podia faltar, per descomptat, la conquesta de València en 1238, més coneguda en l’època com a “Balansiya, la perla d’al-Ándalus”.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

L’espectacle, que desprenia tints heroics en cada nota, va mantindre el caràcter èpic de principi a fi. La peça d’Antoni de la Asunción Andrés, magistralment interpretada per la Colla el Terròs, una secció de metalls i el poderós cor, finalitzà amb càntics de lloança a un dels personatges més rellevants de la nostra història.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.