La Carrasca organitza el cicle d’activitats “Cap al Residu Zero” aquest mes de novembre

La Carrasca-Ecologistes en Acció presenta un cicle d’activitats sobre els residus, amb conferències, una exposició i una visita sobre el tractament de residus a Alacant.

El programa d’activitats “Cap al Residu Zero” arranca aquest dissabte amb la conferència “Es pot arribar al Residu Zero?” a càrrec d‘Anna Peña, ambientòloga i assessora en estratègia i comunicació ambiental.

Continuarà el dijous 22 de novembre de la mà de Fernando Rodrigo, director de l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut (ISTAS), amb la conferència “Què fem amb els envasos? Han de decidir els lobbys les polítiques de gestió de residus?“.

També hi haurà una exposició al Centre Ovidi Montllor del 10 al 23 de novembre, elaborada per la federació valenciana d’Ecologistes en Acció.

 

Programa d’activitats “Cap al Residu Zero”

EXPOSICIÓ – Del 10 al 23 de novembre
al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella, 8 – Alcoi)
(horari de visita: de dimarts a divendres, de 18 a 21 h)

Exposició sobre residus i reciclatge
d’Ecologistes en Acció del País Valencià

Exposició elaborada recentment per la federació valenciana d’Ecologistes en Acció, que mostra la nefasta situació de la gestió dels residus al nostre territori i posa en relleu sobretot la necessitat de separar correctament i en origen la matèria orgànica de la brossa domèstica, per a poder produir un compost (adob orgànic) de qualitat.

Dissabte 10 de novembre, a les 11,30 h
al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella, 8 – Alcoi)

Conferència: Es pot arribar al Residu Zero?
a càrrec d’Anna Peña

Anna Peña és directora de comunicació de Rezero – Fundació Prevenció Residus i Consum, ambientòloga i assessora en estratègia i comunicació ambiental

El residu zero té com a objectiu reduir al màxim els residus que generem quotidianament. En la conferència aprendrem com podem aconseguir-ho. S’abordaran temes com la minimització de generació de residus, la reutilització, reciclatge i compostatge d’aquestos i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

Dijous 22 de novembre, a les 20 h
al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella, 8 – Alcoi)

Conferència: Què fem amb els envasos? Han de decidir els lobbys les polítiques de gestió de residus?
a càrrec de Fernando Rodrigo

Fernando Rodrigo és col·laborador de Retorna; ha sigut director de gabinet de la Consellera d’Agricultura i Medi Ambient i director de l’Institut de Treball, Ambient i Salut (ISTAS)

Cada vegada trobem més residus de plàstics en la natura, fins i tot en els nostres cossos. Per altra banda, el canvi climàtic és ja una realitat que cal frenar, cosa que obliga a reduir el consum d’energia i matèries primeres. Davant d’aquestos problemes, una mesura que ja s’ha adoptat amb èxit en alguns països són els sistemes de depòsit, devolució i retorn per als envasos, que eviten que aquestos acaben contaminant els nostres mars i terres i, alhora, posen en valor materials que abans acabaven en abocadors i incineradores, o escampats per la natura. No obstant això, la implantació d’aquestes mesures s’enfronta a l’oposició virulenta de lobbys poderosos que tenen el seu interés econòmic en l’ineficient model actual.

Dissabte 24 de novembre

Excursió a Alacant (bus gratuït)
Cara i creu de la gestió de la brossa

Ens desplaçarem en autobús a Alacant per a conéixer la instal·lació de compostatge comunitari del barri del Pla i l’experiència de compostatge d’un centre educatiu. Després visitarem una planta de tractament mecanicobiològic de residus.

L’eixida serà des d’Alcoi, a les 9 h del matí, i la tornada serà a l’hora de dinar.

El viatge és gratuït, però cal inscriure’s prèviament omplint aquest formulari (indiqueu el nom i un telèfon de contacte). Les places són limitades.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  Nicalia.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.