Sellés va presentar el passat divendres la seua nova obra novel·lística a Beniarrés, el seu poble natal. Amira, l’última flor de la Muntanya narra la popular llegenda de l’encantada, a més de recórrer tot un seguit d’indrets naturals de les comarques diàniques mitjançant la literatura.
La primera presentació d’Amira, l’última flor de la Muntanya comptà amb la música del cantautor Andreu Valor que, en primícia, dedicà la peça Mare Diània a l’autor beniarresí. La cançó, com no podia ser d’altra forma, evoca l’estima a cada comarca, cada poble i cada indret paisatgístic que conforma la nostra terra.
La novel·la, com ho fera Al-Azraq, El Blau, transcorre al segle XIII, durant les revoltes mudèjars. El moment històric brinda l’oportunitat perfecta a l’autor per a contrastar els universos musulmà i cristià en la península Ibèrica en l’època Andalusí. La seua protagonista, Amira, esdevé el fil conductor d’una trama que barreja elements ficticis amb una rigorositat històrica ben acurada. A més a més, Sellés aposta per introduir algunes nocions que evoquen els secrets i rituals de la botànica màgica, emmarcats al nostre imaginari col·lectiu.
Una vegada consumada la invasió feudal de La Muntanya i abocada a l’exili, Amira experimentarà una peculiar metamorfosi: la seua història il·lustrarà, doncs, l’origen d’una de les llegendes més antigues i arrelades al territori: el mite de les encantades o dones d’aigua. Per descomptat, paratges com ara l’Estret de l’Encantada, el Gorg del Salt o el Toll de les Penyes adquireixen una rellevància ben notable al llibre. No debades, l’aigua esdevé un dels elements essencials en la història.
El llibre es presentarà arreu de les comarques diàniques a partir dels pròxims mesos. L’autor emprendrà una nova gira literària que, entre d’altres, visitarà les localitats d’Alcoi o Cocentaina properament, durant l’emblemàtica Fira de Tots Sants. Amira, l’última flor de la Muntanya també es pot adquirir a través del portal web www.justselles.com.