Jordi Tormo presentà el llibre “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”, envoltat d’imatges, vivències i poemes que reflectien la faceta més emotiva de l’artista alcoià més “autocrític i crític” dels anys vuitanta.
Amb la imatge de l’Ovidi enviant “a fer la mà” mig entrepà i un cambrer de camí a Sevilla, Jordi Tormo il·lustrà el passat divendres tot un seguit d’anècdotes ben reveladores de la vida d’una figura silenciada en l’època de la Transició. Avui dia, malgrat els entrebancs polítics i institucionals, l’Ovidi comença a assolir la rellevància i el renom cultural de què és mereixedor.
L’Ovidi Montllor, d’arrels anarquistes per influència familiar, farcia les seues lletres de reivindicació, protesta i d’estima cap a la seua terra i origen, especialment, en referència a les dues ciutats que considerava casa seua, Alcoi i Barcelona. El llibre, a banda de cançons, recull alguns objectes i símbols significatius en la seua trajectòria, en la qual no tan sols feu música, també teatre, cinema i poesia. Així, Tormo s’ha encarregat de construir la seua personalitat mitjançant valuoses “autopostals”, manuscrits amb anotacions inèdites i poemes amorosos dedicats a les seues filles i parelles.
Tormo, que s’ha vist immers en l’entorn més proper a l’Ovidi per a la realització d’aquest llibre-homenatge, també relata la seua intensa amistat amb el poeta valencià Vicent Andrés Estellés: com va musicar el poema “Els amants” amb el seu vistiplau, i com s’assabentà de la seua fatídica mort a Castalla, justament, durant un recital l’any 1993.
Finalment, amb la imatge viva de l’“Ovidi Popular” distribuïda al voltant de la sala gràcies a l’artista Antoni Miró, Jordi Tormo animà a cadascun dels assistents a recomanar les cançons, les pel·lícules, els poemes o qualsevol creació cultural nascuda del talent d’Ovidi Montllor. Segons ell, la difusió esdevé la manera més efectiva per mantenir la seua tasca actual i latent per sempre.
Recordeu, que aquest homenatge a l’Ovidi Montllor, per part del Centre Cultural Castellut, clourà la pròxima setmana, amb la projecció del documental “Ovidi Montllor, de total actualitat”, el divendres 22 de gener, i amb un concert a càrrec de Xavi Sarrià i Feliu Ventura, el dissabte 23. Ambdós actes tindran lloc a la Casa de Cultura de la localitat.