Festes d’Hivern d’Ibi 2012: Els Enfarinats i Els Tapats

Festes d'Hivern d'Ibi 2012: Els Enfarinats i Els Tapats
VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

Els Enfarinats

Són els protagonistes de la festa, que la nit anterior han fet el paper d’Amantats. El grup dels Enfarinats-Amantats és un grup d’homes casats, condició esta indispensable; quant al nombre de components és invariable, ja que la pertinença al grup està basada en l’amistat de molts anys. Durant els últims anys vénen sent uns catorze.

Tots ells van vestits d’una manera estrafolària i cridanera, amb robes velles, plenes de pedaços, i de colors forts. Duen barret i la cara carregada de pintura, però a pesar de tot encara se’ls pot reconèixer.

Els Tapats

A les 5 de la vesprada el Rei i el Virrei de la Dansa li demanen permís a l’Alcalde dels Enfarinats per ballar al carrer. Després d’un breu parlament, l’Alcalde els el concedeix assumint així que el seu paper a la festa ha arribat a la fi i que des d’eixe moment el Rei de la dansa serà qui la dirigirà. Així s’inicia la Dansà on els dansadors i dansadores ballen les Danses típiques valencianes. També són protagonistes d’aquest acte els Tapats que van disfressats amb robes i màscares acolorides.

Més info sobre Les Festes d’Hivern d’Ibi

Festes d'Hivern d'Ibi 2012: Els Enfarinats i Els Tapats

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

15 + six =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.