Entrevista a ESiR: ‘Cantem a la vida, les lluites i esperances del dia a dia’

ESiR: 'Cantem a la vida, les lluites i esperances del dia a dia'
Compra a Dues Tasses

ESiR, des d’Agres, lliura el primer treball de llarga durada: “Florirem”. ESiR canten a la vida, les lluites i esperances del dia a dia, tot per sentir-se vives. Per finançar el disc, han superat una campanya de micromecenatge amb molt d’èxit. Actualment, preparen nou directe per mostrar deu noves cançons amb música i lletres d’elaboració pròpia.

P: Per què “ESiR”? En quin moment decidiu crear el grup?
R: ESiR ve d’Entre Soques i Rebrotins, que és el nom original del grup. La veritat és que crear el grup va ser pensat i fet, ens agrada escriure i ens apassiona la música. Ens vam dir… perquè no? I ací estem.

P: Com definiríeu el vostre estil musical? Què feu a ESiR?
R: Normalment fem pop, però aquest pop va enriquit amb altres estils.

visita Vi Natural

P: Quins són els vostres referents musicals?
R: Aquesta és una pregunta que ens solen fer i sempre donem la mateixa resposta. Hem escoltat tants tipus de música que podem dir que no tenim un referent musical en concret, en tenim molts. Tot depén del moment sentimental pel qual passem, i la música que en eixe mateix moment estem escoltant.

P: Compteu amb experiència/formació musical prèvia?
R: Sí, tots els components del grup hem estudiat “solfa”, alguns som músics i tenim el nostre instrument, i altres no.

Entrevista a ESiR: ‘Cantem a la vida, les lluites i esperances del dia a dia’

P: Què aporteu al panorama musical actual? Què us diferencia de la resta?
R: Hem tingut uns pioners musicals, al País Valencià que estimaven l’ska i el reggae, i ens l’han fet estimar. Però també això ha suposat una manca de varietat musical, tot i que cada vegada hi ha més, tot siga dit. Creiem que aportem això al panorama musical actual, un tipus de música que no estem acostumats a escoltar per ací.
Al grup podeu trobar quatre veus femenines amb quatre timbres diferents. Cadascuna d’elles amb la seua manera de cantar. Creiem que això és una de les coses que més ens diferència de la resta.

P: Com afecta la vida diària mantenir amb èxit un projecte musical?
R: És com tot, si t’agrada el que estàs fent i et satisfà, doncs és per què és el que vols fer i ho fas, ho portes endavant per molt que coste i per molt poc temps lliure que tingues. I clar que ens trobem coses que ixen malament, o enfrontaments. Però si el camí és difícil és perquè estem anant en la direcció correcta, o almenys anem a creure-ho així.

Entrevista a ESiR: ‘Cantem a la vida, les lluites i esperances del dia a dia’

‘FLORIREM’

P: Quin és l’objectiu del vostre nou treball? Quin missatge voleu transmetre?
R: L’objectiu d’aquest nou treball, pensem, és l’objectiu de qualsevol nou projecte artístic, que agrade. Que ens agrade. El que volem transmetre és que ningú ens ha de fer com i qui no som, hem de ser nosaltres mateixos en cada moment.

P: I les lletres… Què ens conten?
R: Doncs les lluites del dia a dia, el pas a pas de les persones, l’estima, l’amistat… conten coses amb què qualsevol persona es puga sentir identificada.

P: Com afronteu el procés de gravació del disc? El micromecenatge és una aposta arriscada…
R: La veritat és que si que és una aposta arriscada, ens hem adonat durant el procés, però ho hem portat endavant i ho hem aconseguit. Ja tenim tot el disc gravat i, d’ací ben poc, el podreu tastar i tindre a les vostres cases.

P: Alguna col·laboració especial?
R: Tenim tres col·laboracions que ens han fet molta il·lusió. La primera de Saül Sellés, trombó de Burumballa. Altra ha sigut la de David Payà, el violí d’El Diluvi, que ens ha deixat unes magnífiques melodies en una de les cançons. I, finalment, Juanjo Blanco, d’Estudis Xaloc, que ha agafat el llaüt i ha fet meravelles per a Cançó d’un instrument oblidat.

ESiR: 'Cantem a la vida, les lluites i esperances del dia a dia'

P: “Floriu” amb l’arribada de la primavera… com ha estat l’evolució musical del grup?
R: Podem comparar l’evolució del grup amb els arbres i les flors: fa un any, érem un arbre i hui som un arbre al qual ja li han crescut les flors. En Florirem podreu veure renovació, evolució i més experiència. Però, sobretot, ganes de menjar-se el món.

P: Inicieu una nova gira per “sentir-vos vives”… En quins llocs podrem gaudir de la vostra música?
R: Doncs de moment, el dia 12 de març estarem a València al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), durant la Setmana Cultural de la Dona.  El dia 25 de març, al Festival Diània, a l’escenari ‘El Llombo’ que serà gratuït. Tenim altres dates ja tancades, però, per tal de conéixer, us animem a seguir-nos a les xarxes socials. Ens podeu trobar com a ‘ESiRAgres’.

P: I el disc?
R: El disc… estem treballant per a què puga veure la llum com més prompte millor, tots els llocs als quals el trobareu anirem dient-los també a través de les xarxes socials. Així que no queda altra opció que seguir-nos! Ens veiem als escenaris!

 

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.