Els joves de Millena estimulen l’activitat del poble amb el I Mercat dels Cauets

Els joves de Millena estimulen l'activitat del poble amb el I Mercat dels Cauets

El passat dissabte se celebrà a Millena, a la comarca del Comtat, la primera edició del Mercat dels Cauets, de la mà del col·lectiu cultural “La Rabosa”, format pels joves de la localitat. Aquesta iniciativa reivindica l’activitat i la vitalitat del poble a qualsevol època de l’any, i no tan sols durant l’estiu.

Al mercat trobarem un ampli ventall de productes artesanals i ecològics, com rellotges manufacturats amb fusta, complements, roba, i fins i tot menjar vegetarià. Tant el col·lectiu local com d’altres associacions, com “Sóc de Poble”, oferiren el seu merchandising particular, replet de samarretes i dessuadores amb diferents eslògans, com “Mantenint el poble viu”. “Sóc de poble”, a més, difonia el seu projecte de portal de pobles connectats, una xarxa social descentralitzada, on es perceben els pobles com a una oportunitat de canvi.

Jordi Raül Verdú

A les 12 del migdia, l’escriptor i mestre alcoià Jordi Raül Verdú, presentà “Això era una volta…”, un recull de rondalles populars ambientades a les nostres comarques. Els actors de la companyia alcoiana La Dependent acompanyaren l’acte interpretant una de les rondalles del llibre, “El burro i els científics”. Jordi Raül Verdú accentuà la importància de mantenir vius els pobles, els seus costums i el patrimoni cultural i literari. Tot i que el mestre i escriptor alcoià ha viatjat arreu del món, considera que el nostre territori és un lloc privilegiat.

A més, durant tota la jornada, també fou possible visitar l’exposició exhibida arreu dels balcons de Millena: “Pintant la fira” és una mostra de pintura d’artistes contestans.

Mal Passet

Millena, o Billeneta (tal com s’indica en alguns documents antics) acollí tota una jornada festiva ambientada durant el dia a ritme de dolçaines i tabals, a càrrec dels joves de la Colla Mal Passet de Cocentaina; ja a la nit, finalitzà amb nadales en anglés, valencià i castellà, interpretades en germanor a la plaça de l’església per l’Associació Intercultural Travadell, i pels veïns del poble.

El col·lectiu cultural de joves “La Rabosa” també es fa càrrec del festival Travafest, una iniciativa amb l’objectiu de convertir “un dia normal” a Millena en una jornada lúdic-festiva al mes de març, quan antigament se celebraven les festes.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular