Els joves de Millena estimulen l’activitat del poble amb el I Mercat dels Cauets

Compra a Dues Tasses

Els joves de Millena estimulen l'activitat del poble amb el I Mercat dels Cauets

El passat dissabte se celebrà a Millena, a la comarca del Comtat, la primera edició del Mercat dels Cauets, de la mà del col·lectiu cultural “La Rabosa”, format pels joves de la localitat. Aquesta iniciativa reivindica l’activitat i la vitalitat del poble a qualsevol època de l’any, i no tan sols durant l’estiu.

Al mercat trobarem un ampli ventall de productes artesanals i ecològics, com rellotges manufacturats amb fusta, complements, roba, i fins i tot menjar vegetarià. Tant el col·lectiu local com d’altres associacions, com “Sóc de Poble”, oferiren el seu merchandising particular, replet de samarretes i dessuadores amb diferents eslògans, com “Mantenint el poble viu”. “Sóc de poble”, a més, difonia el seu projecte de portal de pobles connectats, una xarxa social descentralitzada, on es perceben els pobles com a una oportunitat de canvi.

Jordi Raül Verdú

visita Vi Natural

A les 12 del migdia, l’escriptor i mestre alcoià Jordi Raül Verdú, presentà “Això era una volta…”, un recull de rondalles populars ambientades a les nostres comarques. Els actors de la companyia alcoiana La Dependent acompanyaren l’acte interpretant una de les rondalles del llibre, “El burro i els científics”. Jordi Raül Verdú accentuà la importància de mantenir vius els pobles, els seus costums i el patrimoni cultural i literari. Tot i que el mestre i escriptor alcoià ha viatjat arreu del món, considera que el nostre territori és un lloc privilegiat.

A més, durant tota la jornada, també fou possible visitar l’exposició exhibida arreu dels balcons de Millena: “Pintant la fira” és una mostra de pintura d’artistes contestans.

Mal Passet

Millena, o Billeneta (tal com s’indica en alguns documents antics) acollí tota una jornada festiva ambientada durant el dia a ritme de dolçaines i tabals, a càrrec dels joves de la Colla Mal Passet de Cocentaina; ja a la nit, finalitzà amb nadales en anglés, valencià i castellà, interpretades en germanor a la plaça de l’església per l’Associació Intercultural Travadell, i pels veïns del poble.

El col·lectiu cultural de joves “La Rabosa” també es fa càrrec del festival Travafest, una iniciativa amb l’objectiu de convertir “un dia normal” a Millena en una jornada lúdic-festiva al mes de març, quan antigament se celebraven les festes.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella