El Grup de Danses d’Ibi celebrà el seu 70 aniversari amb un festival al Teatre Rio

VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses
Grup Danses Ibi Plaça Esglesia Danses Balls Teatro Rio  2
La “Jota de Banyeres” posava punt i final a l’actuació del grup actual.

Durant l’acte celebrat el passat 25 d’abril intervengueren grups de totes les generacions , ballant un parell de peces per cada dècada, des de l’any 1964 fins a l’actualitat.

L’aniversari començà a la Plaça de l’Esglèsia d’Ibi, amb una sessió fotogràfica per a cada generació i per al grup en general. Seguidament, continuaren amb un cercavila fins al Teatre Rio de la vila, acompanyats en tot moment per la música de la rondalla i per un ambient de festa i germanor inigualable.

Grup Danses Ibi Plaça Esglesia Danses Balls
Foto de germanor de tots els membres del Grup de Danses d’Ibi a la Plaça de l’Església

 

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Una vegada al Teatre Río d’Ibi, començava l’espectacle d’aquest 70 aniversari amb una emotiva narració de la història del Grup de Danses, alhora que una parella transportava un ciri en representació de la seua dècada.  Aquesta introducció acabava amb un grup de xiquets que representaven el futur de l’entitat, i la interpretació de la primera peça de la nit, “L’U Agarrat de la Torre de les Maçanes“, a càrrec del grup actual.

Durant l’espectacle es projectaren un vídeo per  cada dècada, així com un per a la rondalla, amb curiositats i anècdotes divertides contades pels components que han passat per l’entitat.

Grup Danses Ibi Plaça Esglesia Danses Balls Teatro Rio
La dècada del 64-74 ballaren La Joteta Enganyà i La Sandinga de Xixona

Més de 250 balladores i balladors de més de 15 generacions, més de 100 músics i cantaors, i tantíssima gent encarregada de vestir i pentinar, són les xifres que deixen 70 anys de recuperació de les nostres tradicions i de dignificar la cultura valenciana.

“El Fandango d’Onil”, “La Sandinga de Xixona”, “La Jota del Castellut”… durant el festival es ballaren les peces més populars de les nostres comarques, així com l’estrena del “Fandango de Tres de Xàtiva” a càrrec del grup actual, i com no, de la “Villanera d’Ibi”, “La Safanoria”, “El Trompot” i la “Joteta Enganyà”,  les peces més importants del repertori iberut. L’acte acabava amb la “Jota de Carrers” ballada arreu del Teatre Río d’Ibi per qui volguera sumar-se a la celebració d’aquest 70 aniversari del Grup de Danses d’Ibi.

Fotografies realitzades per José Antonio Silvestre.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

 

 

 

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

two + one =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.