Desperta’m el 5 de setembre: Crònica de les festes de Moros i Cristians 2014 a Castalla

Desperta'm el 5 de setembre: Crònica de les festes de Moros i Cristians 2014 a Castalla

Desperta'm el 5 de setembre: Crònica de les festes de Moros i Cristians 2014 a Castalla

Tot acaba i torna a començar quan aplega el 5 de setembre a Castalla. Després d’acompanyar a la dama i als capitans, una sensació estranya s’apodera de cada fester. Un buit interior. Alguns intenten allargar-ho i acaben fent-se l’última en el darrer bar valent que encara queda obert. No és estrany, ja que acaben les vacances, comença de nou la feina, l’escola, l’institut, la nit va allargant-se, ja et poses “la rebequeta”… les festes de Moros i Cristians són el colofó a un estiu inoblidable de festa i germanor.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

Dia de l’Olleta i ja són tot nervis. Les botes preparades, els saragüells penjant a l’armari, els bombatxos estesos al llit de convidats… La casa es converteix en el backstage d’una peli de la (re)conquesta de Jaume I i nosaltres som els actors que demà eixirem a escena. Terrassetes i bars comencen a omplir-se d’esquadres, de capitanies i d’amics que tenen eixe nuc a l’estomac i no poden estar-se a casa. I comença a tocar la banda. I ja tot és imparable.

Els ambaixadors amb un marineret

Eixa sensació agradosa i indescriptible quan per primer cop es forma l’esquadra amb els companys de festes i es para el temps, com si es tractara d’un somni. Eixa alegria incontrolable baixant a la Plaça Major després de sopar a la comparsa: possiblement la nit més emocionant de l’any a Castalla.

Dilluns 1 de setembre. Entrada de Moros i Cristians. Calor insuportable. Comença l’Arranc. Els més valents suporten les altes temperatures a l’ombra de les cases del carrer major. Altres escolten els pasdobles des de dins de l’Ajuntament. Sona una composició de la castelluda Lusa Monllor i Mollà, “Pedro Francés Mira”, un pasdoble “bonico i sentat” . Aleshores els carrers del poble es converteixen en un anar i venir de festers preparant-se per al gran acte de la vesprada: maquillatges, boatos, barbes, vestits…
Comença l’Entrada i les mirades d’il·lusió ho diuen tot. L’acte principal d’aquest somni de setembre comença. S’allargarà fins al dia 4 a mitjanit. Desperteu-me el dia 5.

Wake me up when september ends

Amb aquesta cançó del grup californià Green Day es resumeixen els dies de festa major a Castalla. Tot i que apostem per fomentar les creacions en Creative Commons, no vam poder llevar-nos aquesta melodia del cap per a fer el vídeo de Moros i Cristians d’enguany.

Si bé la cançó relata una història trista d’un dels membres del grup, la lletra, com tots els bons himnes, està oberta a diferents interpretacions.

Així que ens hem pres la llibertat d’utilitzar aquest preciós tema per a narrar les nostres festes. Les festes de les il·lusions, de l’emoció, de la germanor i l’alegria. Les festes dels somnis. Perquè el dia 5 despertem, però ho fem per a viure el somni de les properes festes.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.