Dénia somriu amb l’espectacle ‘Malgrat la Pluja’ d’Andreu Valor

Josep Bas amb Andreu Valor i Berta Íñiguez de fons
Josep Bas amb Andreu Valor i Berta Íñiguez de fons
Compra a Dues Tasses
Josep Bas amb Andreu Valor i Berta Íñiguez de fons
Josep Bas amb Andreu Valor i Berta Íñiguez de fons

El passat dissabte el cantautor Andreu Valor oferí un nou concert emmarcat en la gira “Malgrat la pluja” (MLP), en aquesta ocasió en format banda. Les instal·lacions de Baleària Port, a Dénia, acolliren un espectacle íntim, on les emocions i els sentiments quedaren reflectits mitjançant cançons.

El concert es va dur a terme en un entorn inigualable, i és que el mar i les muntanyes, la lluna amb forma de somriure, i el castell il·luminat de fons, feien que Dénia lluïra radiant.

visita Vi Natural

Josep Bas, Carles Carbonell, Borja Penalba i Berta Íñiguez foren els acompanyants del músic contestà durant tota la vetllada: amb els sons de la percussió, el baix elèctric, la flauta, i una guitarra que sembla tindre vida pròpia, tots junts aconseguiren una posada en escena on la complicitat era un fet explícit.

Baleària Port de gom a gom
El recinte del Baleària Port va rebre una bona afluència de públic

Al concert sonaren temes pertanyents a l’últim CD, Malgrat la pluja, tot i que també d’altres recopilats als discos anteriors, ja ben coneguts i característics. Andreu Valor empra les cites musicals per a compartir amb el públic la lluita i l’esperança per un present i un futur més pròspers. Amb cançons com “Nascuts d’aquesta llengua”, “Tornarem a caure” o “No sé odiar però vull”, Valor plantejà temàtiques com la normalització de la llengua catalana al País Valencià, o la difícil situació a què s’ha d’enfrontar el col·lectiu dependent al seu dia a dia, per poder viure amb dignitat.

Berta Íñiguez, somriguent
Berta Íñiguez somriguent, amb una lluma somriguent de fons

Al llarg de la vesprada-nit, el cantautor féu simbòlicament presents a tot un seguit d’artistes referents de la música i la cultura autòctona, com ho són Vicent Andrés Estellés, Lluís Llach i, per descomptat, l’alcoià Ovidi Montllor. Andreu Valor, junt amb la seua banda, feren sonar emblemàtiques peces o poemes musicats, com “No puc dir el teu nom”, amb la inestimable col·laboració de Borja Penalba a les veus i amb la inconfusible guitarra, “Que tinguem sort” o el “Gola Seca”, totes corejades i acompanyades al ritme d’aplaudiments inesgotables per part del públic. Aquestes cançons es convertiren en consignes per a tota una generació i, actualment, compten amb plena vigència.

Borja Penalba acompanyà a Andreu Valor durant el concert
Borja Penalba acompanyà a Andreu Valor durant el concert

Cal destacar, a més, l’afegit d’una nova i emotiva composició inèdita, dedicada “A Ovidi”, a la força i la personalitat d’un “artista, cantant i poeta”, tot amb motiu dels seus 20 anys d’absència, “fent vacances”.

La vetllada finalitzà amb “Història d’un amor alternatiu”, una cançó viva i enèrgica, adreçada a tots aquells joves combatius, que s’estimen amb coratge i envoltats d’il·lusió.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella