Barxeta es mobilitza contra l’abocador de residus i convoca una manifestació el divendres 26 de juliol

La Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta (PCAB) convoca una manifestació el pròxim divendres 26 de juliol en contra de l’abocador de residus, i després que l’empresa promotora de la instal·lació haja dut a terme un Pla de Participació Ciutadana.

La manifestació es convoca a les 20h en la rodona situada entre Llocnou i Barxeta, camí d’El Genovés, i crida a totes les associacions de defensa del territori, agrícoles, sindicals, polítiques i ciutadanes a afegir-se a la convocatòria. “No podem consentir que els pobles menuts de l’interior siguen els abocadors de les grans urbs”, manifesten.

Des de la plataforma es vol mostrar la disconformitat amb l’actuació de l’empresa promotora de la Planta de Residus, que va presentar el Pla de Participació Ciutadana pocs dies després de la constitució dels nous ajuntaments, “amb una clara intenció de fer que es reprenga l’expedient durant els mesos d’estiu”. El Pla de Participació Ciutadana és necessari per a poder dur a terme l’Estudi d’Integració Paisatgística (EIP), un dels requisits que la normativa exigeix per a assolir la Declaració d’Interés Comunitari.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

La Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta es rebutja frontalment aquesta declaració. Segons indiquen “no pot haver-hi interés comunitari en una infraestructura que posa en perill la qualitat dels aqüífers i la biodiversitat del riu Barxeta, el llit del qual està protegit”. Per aquest motiu la setmana passada presentaren 2204 al·legacions al Pla on s’acusa, entre d’altres, de falta de transparència a l’empresa promotora.

La Planta de Residus compta amb el rebuig dels ajuntaments de Llocnou, Barxeta i El Genovés, a més del COR (Consorci de Residus) i la PCAB, formada per diverses entitats.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.