Agullent homenatja Valor amb la ruta ‘Les passes d’Enric Valor per Agullent’

La ruta és un passeig pels llocs més visitats per l’autor a Agullent.

L’Ajuntament d’Agullent ha volgut donar testimoni de l’estret vincle de l’escriptor Enric Valor i Vives i la seua família amb Agullent. Per aixó, s’ha creat la ruta “Les passes d’Enric Valor per Agullent” que connecta el nucli urbà amb la Font Maciana.

La ruta s’inicia al carrer Regidor R. Albert, on hui encara està instal·lat el centre de salut local i la casa del metge, i on el literat va viure i escriure a Agullent. Allí s’ha instal·lat una figura del rondallista i un plafó que indica d’on parteix l’itinerari i comenta detalls de la vida d’Enric Valor en Agullent.

Contracta un VPS d'Aielo de Malferit!

El conegut escriptor va viure a Agullent dotze anys, de manera intermitent, ja que era sogre del metge del poble, en Lluís Gea.Durant eixe temps, va anar enllestint les magnífiques obres del Cicle de Cassana, i va gaudir del poble, del seu veïnat i de passeigs per diferents indrets de la Serra d’Agullent.

Des de la casa del metge parteix la ruta “Les passes d’Enric Valor per Agullent” que aplega fins la Font Maciana, un dels paratges de la Serra d’Agullent que formava part de les habituals passejades del conegut autor de rondalles. Allí també s’hi ha col·locat una figura, en aquest cas d’un Enric Valor assegut i amb un llibre a les mans, i un segon rètol explicatiu del pas de Valor per la localitat d’Agullent. De de la regidoria de Turisme, s’ha volgut agrair al catedràtic Emili Casanova, i a través d’ell als familiars d’Enric Valor, la cessió d’algunes de les fotografies de Valor que formen del material divulgatiu de la ruta i que donen fe de les llargues estades que passà a Agullent.

Com a poble teníem un deute amb Enric Valor i la seua família, i calia fer visible l’estima que ens dispensà. Per això hem plantejat aquest projecte, que vol visibilitzar la presència d’Enric Valor en el nostre poble i l’orgull que ens fa sentir aquest vincle“, comenta Marisol Fernández, regidoria de Turisme.

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.