19.2 C
Alcoi
Dissabte, 23 setembre 2023

Xàbia dóna la benvinguda a l’estiu amb les Fogueres de Sant Joan

Xàbia dóna la benvinguda a l'estiu amb les Fogueres de Sant Joan

El programa de les Fogueres de Xàbia és molt variat, i s’adreça a tots els públics. Entre altres, s’inclouen activitats esportives, cercaviles, actuacions, concerts o l’ofrena de flors. Els correfocs i la tradicional “Nit dels Focs” són alguns dels actes més distintius.

Les Fogueres de Xàbia, en honor a Sant Joan, se celebren entre el 14 i el 24 de juny, tot i que les setmanes prèvies ja es desenvolupen tot un seguit d’actes festius. L’edició de 2019 s’iniciarà el dia del Pregó, a càrrec de les reines i les autoritats municipals. Els pròxims dies festius giraran al voltant de “les quintades”, i es realitzaran activitats adreçades a menuts i grans.

Sens dubte, cal destacar “La Nit dels Focs”, una nit màgica i misteriosa de caràcter mediterrani que té lloc el 23 de juny. L’emblemàtica cremà dels focs comença en els punts on es trobaven les portes de les antigues muralles de la ciutat. El seu caràcter lúdic i participatiu, fan que aquesta nit carregada de simbolisme i tradició, haja estat declarada d’Interés Turístic local. Totes les penyes participants de les festes de Sant Joan es reuneixen per tal de cremar una foguera enllestida amb “trastos vells”. A continuació, tots junts entonen el cant típic de la nit: “Como una flor que ebria de besos esclata, Xàbia por San Juan en fiestas se desata…”.

Per altra banda, d’entre la programació musical destacarem la “Nit de Rock” que tindrà lloc a la plaça de la Constitució el pròxim 21 de juny, amb els concerts de ZOO, El Diluvi i Reacció. Macondo Punxadiscos serà l’encarregat de cloure la jornada festiva d’accés gratuït.

Xàbia dóna la benvinguda a l'estiu amb les Fogueres de Sant JoanLes festes acaben la nit del 24 amb la cremà de la foguera central, i amb un espectacular castell piro-musical de focs artificials.

A continuació, pots consultar el programa de festes complet, on s’inclouen l’actuació d’orquestres, cercaviles, paelles, ofrenes de flors i cavalcades:


 

DIVENDRES 14 DE JUNY: DIA DEL PREGÓ

14.00 h. Obertura oficial de casals de “penyes Santjoaneres”.

19.30 h. CERCAVILA de la Cort d’Honor, Dames i Reines des de la Plaça Marina Alta fins a la Plaça de l’Església.

21.00 h. PREGÓ de les festes a càrrec de les Reines i Autoritats Municipals.

22.00 h. SOPAR DE SOBAQUILLO en la Plaça de la Constitució per a penyes santjoaneres i poble en general. La Comissió de Fogueres oferirà l’aperitiu.

00.00 h. Les Reines al costat de la quintà, penyes i poble en general, acompanyats de xarangues, cantaran a les imatges de Sant Joan. A continuació discomóvil “Fogueres Musicon” de aibax¬bup amb Dj. Cristian Blond fins a les 03.30 hores.

DISSABTE 15 JUNY: “DIA DELS QUINTADES”

08.00 h. DESPERTÀ organitzada per la Quintà del 94 “El Guirigall”, amb motiu del 25 aniversari i la Quintà La Rebolica

10.00 h. ESMORZAR ofert per la Comissió de Fogueres, “barbacoa” en el recinte taurí d’Av. Palmela.

11.30 h. CONCENTRACIÓ de totes les quintades en la Placeta del Convent.

12.00 h. DESFILADA de Quintades des de la Placeta del Convent fins al recinte taurí en Av. Palmela, on hi haurà Jocs Populars.

18.00 h. CONCENTRACIÓ de totes les Quintades en la Plaça de la Constitució per a donar començament al FESTIVAL “TUMBALEA REVOLUTIÓN”, Actuació de l’orquestra “L’ÀNEC” i continuació de Tumbalea Revolutión fins a les 5.00 hores.

DIUMENGE 16 DE JUNY: “DIA DEL XIQUET”

09.30 h. DESPERTÀ pels carrers del centre històric i Frechinal a càrrec de la Comissió Juvenil.

10.00 h. PARC INFANTIL en el Freginal, amb inflables i jocs aquàtics fins a les 14.00 hores. S’oferirà entrepans i refrescos als xiquets i xiquetes assistents, fins a fi d’existències.

18.00 h. ENTRADA DE CARRETONS per a tots els xiquets a càrrec de L’Afició.

19.00 h. ENTRADA DE 6 BOUS de la Ramaderia EL COLOM. A continuació solta de 4 vaques i 2 bous de la ramaderia BENAVENT, amb les seves millors vaques, BOIRA, TENEBRA i GRAFITERA.

21.00 h. MUSICAL INFANTIL “TOY´S. Una història de joguines” en la Plaça de la Constitució.

00.00 h. ESPECTACLE MÚSICAL “FREQÜÈNCIA”, en la Plaça de la Constitució. A continuació discomòbil fins a les 4.00 h.

DILLUNS 17 DE JUNY

18.00 h. ENTRADA DE CARRETONS per a tots els xiquets a càrrec de L’Afició.

19.00 h. ENTRADA DE 6 BOUS de la Ramaderia COVES. A continuació solta de 4 vaques i 2 bous de la mateixa ramaderia, amb les seves millors vaques, FURIOSA, CARTERISTA i PORTALLITERES.

23.00 h. Gran actuació d’ART VALENCIÀ, amb 6 vaques de la ramaderia JOSÉ VTE. MACHANCOSES.Primera part amb retallades i quiebros, salts individuals i encadenats i el mans humà. A continuació tancament infantil i concurs de retallades infantils. Segona part amb balancín i els seus pallassos toreros, tancredo i la moto torera.

01.00 h. Discomòbil en el recinte taurí amb els Djs Gualda , resident Socco i V.S. Alex Torres, resident Kanhala, fins a les 3.30 h.

DIMARTS 18 DE JUNY

18.00 h. ENTRADA DE CARRETONS per a tots els xiquets a càrrec de L’Afició.

19.00 h. ENTRADA DE 6 BOUS de la ramaderia JOSÉ VTE. MACHANCOSES. A continuació solta de 4 vaques i 2 bous de la ramaderia EL COLOM, amb les seves millors vaques LANCERA, PUÑALERA I URRACA.

22.00 h. CONCURS DE PAELLES en el recinte taurí de l’Av. Palmela. La Comissió de Fogueres oferirà l’arròs. El premi per al guanyador serà de 100 € (inscripció en el baret dels toros fins al 17 de Juny). A continuació actuació de la MOCHA i discomòbil amb Raúl Albi recopilant tots els èxits d’ahir i avui fins a les 3.30 h.

22.00 h. RONDALLES amb el Grup de Danses Portitxol de Xàbia en la Plaça de l’Església.

DIMECRES 19 DE JUNY “DIA DE LA PLANTÀ”

8.00 h. ENTRADA DE CARRETONS per a tots els xiquets a càrrec de L’Afició.

19.00 h. ENTRADA DE 12 TOROS de la ramaderia BENAVENT. A continuació CONCURS DE RECORTADORS , amb l’actuació dels recortadors d’àmbit nacional.

22.00 h. PLANTÀ de la Foguera Central en la Plaça de la Constitució i Foguera Infantil en la Placeta del Convent. Col·labora la quintà 2019 “Xé, quin desastre”.

22.00 h. Actuació del TEATRE “NO ET VISTES PER A SOPAR” de Marc Camoletti, sota la direcció de José Saiz, en la Plaça de l’Església.

00.00 h. GRAN PRIX per a totes les penyes i públic en general, majors de 16 anys en el recinte taurí. Inscripció en el baret dels toros fins al 18 de Juny (consultar bases). A continuació discomóvil en el rerinto taurí amb el Dj. Alex Femenia fins a les 4.00 hores

DIJOUS 20 DE JUNY

19.00 h. TARDEO “Festival Kid´s” per als més joves amb animació i moltes sorpreses en la Plaça de la Constitució

21.30 h. SERENATA a les Reines i Presidentes.

00.00 h. ACTUACIÓ de l’orquestra LA TRIBU en la plaça de la Constitució fins a les 4.00 h.

DIVENDRES 21 DE JUNY

12.30 h. CERCAVILA de la cort d’honor, dames i reines per a visitar els carrers engalanats, en el centre històric.

13:30h CREMÀ de la Foguera del centre de dia en la placeta del convent.

18:00h CERCAVILA dels festers per a visitar els diversos sectors de Xàbia, els veïns del sector Freginal oferiran un vi d’honor en la seva visita al barri. A continuació visita a Duanes de la Mar i el Passeig Tennista David Ferrer en l’Arenal.

21.30 h. DANSÀ POPULAR en el carrer Nou, amb el Grup de Danses Portitxol.

22.30 h. NIT DE ROCK amb l’actuació de “ZOO”, “REACCIÓ” i “EL DILUVI”. En finalitzar discomòbil amb “MACONDO PUNTXADISCOS” fins a les 4.30 h.

23:30h BALL amenitzat per l’orquestra DIAMONDS en el sector Freginal

DISSABTE 22 DE JUNY “DIA DE L’OFRENA”

10.00 h Esmorzar popular per a tots els jubilats en el Riu Rau D´Arnauda.

12:00h CERCAVILA INFORMAL per a visitar als comerços del centre històric acabant amb un aperitiu en el Mercat Municipal.

14:00h PAELLA GEGANT per a tots els veïns al parc Montaner.

20:00h OFRENA DE FLORS a Sant Joan en la plaça de l’Església amb la confecció del tapís a càrrec de la penya “LA PATXORRA”.

00:00h Concert de SEGURETAT SOCIAL en la plaça de la Constitució finalitzant la nit amb l’orquestra “SEVEN CRASHERS” fins a les 05.00 h.

DIUMENGE 23 DE JUNY NIT DELS FOCS

8:30h DESPERTÀ pels carrers del centre històric a càrrec de la Comissió de Fogueres i acompanyat per música tradicional.

11:30h OFRENA de RAIMS i BACORES a Sant Joan. Durant la CERCAVILA tindrà lloc l’“Indult del NINOT”.

17:45h CONCENTRACIÓ DE TOTES LES XARANGUES en la plaça de la Constitució. Acte organitzat per la penya “TOTS PER TERRA”.

18:00h CERCAVILES DE XARANGUES pels carrers del centre històric.

19:00h IV ENCONTRE DE XARANGUES en la plaça de la constitució. En finalitzar es farà lliurament dels premis a les Xarangues, carrers engalanats, concurs de paelles i Gran Prix.

23:30h TRADICIONAL NIT DELS FOCS DE SANT JOAN declarada festa d’interès turístic local de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la quintà del 25 aniversari “EL GUIRIGALL”. A continuació, CREMÀ DE LA FOGUERA D’ANDRÒMINES VELLS al carrer Raval de Baix. Organitza Peña El Gerrot. Tot seguit, espectacular CORREFOC “NIT MÀGICA” de Xarxa Teatre, des del carrer Raval de Baix fins a la plaça de la Constitució. En finalitzar discomóvil fins a les 5.00

DILLUNS 24 DE JUNY DIA DE SANT JOAN

08:30h DESPERTÀ a càrrec de la quintà “LA REBOLICA”

10:00h CERCAVILA per a recollir a la cort d’honor, dames, presidentes i Reines.

10:00h SOLEMNE MISSA A SANT JOAN en la plaça de Xàtiva del sector Freginal, en finalitzar la missa s’oferirà xocolata amb dolços a tots els assistents.

12:00h SOLEMNE MISSA en honor a SANT JOAN a l’Església parroquial de Sant Bartolomé amb la participació del “grup polifònic ARS NOVA”. En finalitzar la missa, espectacular MASCLETÀ en la plaça de la constitució. A continuació, VI D’HONOR en el Riu Rau d´Arnauda.

18:30h Concentració de la Quintà 2019, bandes de música i Xarangues en la plaça de la Constitució i tradicional foto amb la Foguera.

19:00h CERCAVILA de la quintà, bandes de música i xarangues des de la plaça de la constitució fins a l´Avinguda del Plà.

19:30h CAVALCADA DE CARROSSES. En finalitzar, cercavila de tota la cort d’honor, presidents, dames i reines fins a la Placeta del Convent.

22:00h CREMÀ de la Foguera infantil en la Placeta del Convent.

23:00h Actuació de l’orquestra LÍMITE en la Plaça de la Constitució.

00:00h CASTELL PIROMUSICAL de focs artificials en la plaça de la Constitució. Tot seguit, CREMÀ DE LA FOGUERA CENTRAL i per a finalitzar, continuació de l’Orquestra LÍMITE.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.