10.3 C
Alcoi
Dissabte, 13 abril 2024

Verdcel torna a Alcoi amb un concert especialVerdcel torna a Alcoi amb un concert especial

Hi haurà projeccions, dansa, escenografia i un grapat de convidats. Un espectacle polièdric, ric en llenguatges i molt potent.

El Teatre Calderón d’Alcoi acollirà el concert més especial de VerdCel el pròxim 11 de març, a partir de les set i mitja de la vesprada. Un esdeveniment únic i ple d’esperança, ja que suposa la tornada de la música en directe a la ciutat amb un espectacle únic. Amb tot l’equip que l’acompanya, desplegarà el seu particular SOS artístic i personal. Una oportunitat per poder escoltar l’obra, nascuda durant el confinament, i veure’l en totes les seues dimensions.

Aquest és un espectacle polièdric on es barregen diferents modes d’expressió escènica, per així poder arribar a l’espectador a través de diferents sentits i llenguatges. L’objectiu és aprofundir més en el missatge i potenciar l’emotivitat del recital. Hi ha cançons, amb música i lletra, els textos declamats i les recitacions, projeccions i art en directe, accions, dansa contemporània i una cuidada escenografia (en col·laboració amb Josep Castells).

Tota una riquesa de disciplines que convergeixen en aquesta proposta original de creació pròpia. Un espectacle amb cos i ànima en la fusió de llenguatges.

SOS. Memòria d’una pandèmia‘ és un espectacle, un concert molt especial de presentació del treball artístic, musical, plàstic i literari de VerdCel. Està basat en les seues cançons incloses en aquest nou treball (Llibre-CD) creat en temps de la crisi sanitària, obra (composicions, lletres i direcció) d’Alfons Olmo Boronat (Alcoi, 1976) amb l’equip que l’acompanya.

Vocació col·lectiva

És a més a més un treball amb un nombrós equip el qual destil·la una clara vocació de col·lectiu, col·laborativa, sobretot per potenciar l’esperit del mateix i el tipus de contingut que conté i vol transmetre: “SOS ha nascut des del confinament i la complicitat, amb l’esperit d’acompanyar-vos en aquesta travessia per la pandèmia de la COVID-19, compartint el nostre ofici, per a trencar totes i tots plegats els murs de l’aïllament” (aquest text acompanya les càpsules de cançó + vídeo + il·lustració de les 8 primeres cançons del disc).     

És un espectacle fet des de l’epicentre del que hem viscut darrerament, per la irrupció d’una nova malaltia a escala mundial. Expressa artísticament les moltes cares d’aquesta circumstància transcendent, cosa que encara vivim amb incertesa.

SOS: una crònica en cançons

‘SOS. Memòria d’una pandèmia’ és una mena de memòria a partir de les cançons, textos i il·lustracions que connecta amb la gent a través de la situació global que experimentem.

El disc i llibre, amb una estructura clara, s’enceta amb una contundent INTRODUCCIÓ (cançó 1 del disc), la qual dóna pas a un bloc de cançons sobre el CONFINAMENT (cançons 2, 3 i 4). Segueix un segon bloc anomenat GLOBAL, que versa sobre temàtiques del planeta (Thunberg vs Trump) i del sistema econòmic i social actual (cançons 5, 6 i 7), fins arribar al darrer dels blocs, on es dóna veu als verdaders PROTAGONISTES d’aquesta pandèmia (cançons 8, 9, 10, 11, i 12). Tanca el disc a tall d’EPÍLEG, síntesi i conclusió d’esperança ‘Des de la cova’.

SOS ha nascut des del confinament i la complicitat, amb l’esperit d’acompanyar-vos en aquesta travessia per la pandèmia de la COVID-19, compartint el nostre ofici, per a trencar totes i tots plegats els murs de l’aïllament“, assegura Alfons Olmo, compositor i responsable de tots els textos del projecte.

Les entrades ja estan disponibles en https://home.ticketalcoi.com.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

1 × five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.