26 C
Alcoi
Dijous, 21 setembre 2023

Una vetllada cultural al Castell d’Alcalà commemora el 800 aniversari del Visir Al-Azraq

Una vetllada cultural al Castell d'Alcalà commemora el 800 aniversari del Visir Al-Azraq

La Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera organitza una vetllada cultural al Castell d’Alcalà per celebrar el 800 aniversari del Visir de La Muntanya: Al-Azraq, El Blau.

L’acte serà el pròxim 27 de juny a partir de les 20h, on tots els assistents es reuniran a la Casilla de Benissili, junt a l’encreuament de la carretera CV-700 (Planes-Pego) i la CV-714 (ramal que porta cap a Benissili), per tal de pujar després tots junts al Castell d’Alcalà, aquell que fou la llar del Blau.

La jornada cultural versarà al voltant de la figura d’Al-Azraq i la seua època, tot mitjançant música, poesia i agradables converses. Abans de sopar, el cantautor valencià Vicent Savall interpretarà algunes de les cançons dedicades a l’insigne Visir, així com al nostre paisatge i territori.

La vetllada queda oberta a qualsevol persona que vulga participar i retre homenatge a aquest extraordinari personatge. Cadascú es procurarà el seu sopar i aigua.

Si voleu participar, feu click al següent enllaç!


Natalici del Visir Al-Azraq

Sembla poc provable que ningú puga saber mai quin dia va nàixer el visir al-Azraq, però tots aquells que s’hem preocupat per rastrejar les passes del Blau al llarg de la terra i de la Història coincidim en expressar que degué nàixer en la dècada dels anys 10 del segle XIII, açò és, entre 1210 i 1220. Per tant, en un any indeterminat d’aquesta dècada que ara vivim es compliran 800 anys del natalici del visir de La Muntanya i, davant d’aquesta incertesa, millor celebrar-ho enguany que és l’any central de la dècada, que no deixar-ho passar.

Just Sellés

 

 

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.