23.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 juliol 2024

Teulada viu la Festa de la Divina Pastora del 22 al 24 de setembreTeulada viu la Festa de la Divina Pastora del 22 al 24 de setembre

La Festa de la Divina Pastora de Teulada (Marina Alta) versa al voltant dels arrels de les celebracions valencianes tradicionals. Amb les notes de la colla El Falçó com a element vertebrador dels diferents actes, enguany tindrà lloc del 22 al 24 de setembre.

D’entre els actes programats d’aquesta celebració participativa i d’interés cultural, cal destacar la Cantada a la Fresca, la Dansada al carrer de Dalt o la partida de pilota valenciana, entre altres. També cal ressenyar l’activa col·laboració de la colla de dolçainers i tabaleters El Falçó, que amenitzarà els diferents actes festius, com ara les danses o cercaviles.

  • Festes.org

A continuació, pots consultar el programa d’actes:

Divendres 22 de setembre
A les 20.00h Entrada de la murta amb el xop de la festa transportat amb un carro de l’Associació Alejandro Morell. Volteig de campanes, plantada del xop i ornamentació dels voltants de l’ermita de la Divina Pastora.
A les 21.00h Sopar de recapte. Cervesa, cacauets i mistela a càrrec de la Colla.
A les 22.30h Taller de ball a la plaça de l’Església i carrer de Dalt.

Dissabte 23 de setembre
A les 16.30h Partida de pilota valenciana al carrer del Muret, organitzada pel Club de Pilota Teulada.
A les 19.45h En finalitzar la missa a la parròquia, s’obrirà l’ermita de la Divina Pastora, es resarà l’àngelus, es cantarà la Salve a la Divina Pastora.
A les 21.00h A la plaça de l’Església, recepció de participants en la “Cantada a la Fresca” i lliurament de tiquets d’invitació per al sopar a la plaça. Hi haurà taules i cadires reservades per a cantadors i acompanyants inscrits.
A les 21.30h Sopar a la fresca (a preu popular). El servei de BAR corre a càrrec l’Associació de Mestresses de Casa de Teulada. Amb l’adquisició del tiquet del sopar es farà el lliurament de cadires a les persones assistents.
A les 23.00h “Cantada a la Fresca”, fins que els cantadors aguanten.
(en cas d’inclemència meteorològica la “Cantada a la Fresca” es celebrarà en el Saló d’Actes de l’Ajuntament de Teulada).

Diumenge 24 de setembre
A les 10.30h Despertada infantil de perols acompanyada de la música de la Colla el Falçó.
A les 11.00h Cucanyes, carreres i jocs de carrer, en l’espai comprés entre la plaça de la Creu i la plaça de l’Església: carreres de sacs, cassoles, cucanyes…
A les 13.00h Volteig general de campanes i vermut de migdia, invitació de la Cooperativa Agrícola Sant Vicent Ferrer.
A les 18.30h Cercavila del Pa Beneït des de la plaça de l’Ajuntament.
A les 19.00h Santa missa en honor a la Divina Pastora.
A les 19.35h Ball de les danses del carrer de Dalt, finalitzades les quals es repartirà el Pa Beneït i mistela en orri. Com a final de festa es dispararà una traca.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.