22.3 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

‘Si ha nevat’ es presenta a la Casa de Cultura de Castalla el 6 de maig

'Si ha nevat' es presenta a la Casa de Cultura de Castalla el 6 de maig

“Si ha nevat” (Bormera) versa al voltant dels últims temps dels nevaters a la Mariola. L’obra de Paco Esteve i Beneito barreja elements històrics, periodístics i poètics en una història emmarcada a finals del segle XIX i primeries del XX.

La presentació literària, organitzada pel Centre Cultural Castellut, tindrà lloc el pròxim dissabte 6 de maig a la Casa de Cultura de la localitat. L’acte, presentat per Josep Lluís Rico i Verdú, s’iniciarà a les 19.30h.

Paco Esteve i Beneito fou guardonat amb el Premi Enric Valor de Novel·la 2015 per aquesta obra, un homenatge a la vida rural emmarcada a la Serra de Mariola a finals del segle XIX i principis del XX. L’autor és llicenciat en Filologia Catalana i en Teoria de la Literatura Comparada. Entre la seua trajectòria literària s’inclou: Qui no fa la festa o Agres i dolces.


Als 90 anys, Jordi Llopis ha pactat una treva amb la mort. No sap per quant de temps, però hi ha una cosa que ha de fer abans d’anar-se’n: escriure les memòries d’un vell de 80 anys. No són les seues, sinó les de Joan el Coces, un saludador que va viure durant l’últim terç del segle XIX. A més de curar les ferides de pobres i rics, el Coces mantenia una relació molt especial amb els Puig, la família que controlava el comerç de la neu. De la mà d’aquest peculiar personatge, l’autor ens convida a fer un recorregut per diversos episodis de la història recent i a descobrir alguns dels secrets que encara s’amaguen en el més profund de les caves de gel de la serra de Mariola.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.