15.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 abril 2024

El Segon Aplec del Territori de Benillup cerca solucions per als grans incendis i el despoblament.Aplec Territori Benillup

El Segon Aplec del Territori de Benillup vol vertebrar el territori i treballar el problema de la despoblació i els incendis al nostre territori.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics, l’Associació El Rentonar i el Projecte Sóc de Poble organitzen a Benillup una nova edició de l’Aplec del Territori, aquesta vegada com a resposta al gran incendi de la Vall d’Ebo, que calcinà més de 12.000 hectàrees el passat estiu.

Els organitzadors plantejaran solucions per pal·liar els grans incendis que afectaran els pobles i muntanyes de les nostres comarques en un futur. En paraules dels organitzadors  “la idea no és evitar el foc sinó saber què hem de fer quan passe, perquè passarà“. Aquests incendis prenen grans dimensions deguts a l’abandonament agrícola i la despoblació, i és ací on hauríem d’actuar.

Podeu llegir el Manifest de Poble, un document viu i en constant actualització que pretén destacar les necessitats particulars que caldria atendre per tal de revitalitzar els nostres petits pobles rurals.

Durant el segon Apec del Territori es pretén que tant científics, polítics, com gent dels pobles puguen establir un fòrum de debat d’iniciatives per a dinamitzar els municipis. No es pretén buscar culpables, sinó proposar solucions i cercar llocs on eixes idees hagen sigut ja satisfactòries per a poder-les implementar a casa nostra.

Teniu més informació al lloc web de Sóc de Poble.

 

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

six + one =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.